For at kontoret kan oprette dit kursus, har vi brug for følgende fra dig, som du skal sende til soj@fof.dk:
Lad dig gerne inspirere af tekster fra dine kollegaer og deres hold. Kig på hjemmesiden under holdbeskrivelse og info om underviseren!
Hos FOF Sydøstjylland har vi tre forskellige holdtyper. Almen, hensyntagende og instrumental.
Hvordan udregner jeg antal lektioner?
I Folkeoplysningen underviser vi ikke i timer, men lektioner. For at du kan forholde dig til hvorledes lektioner fungerer, hvis du sammenligner med almindelige klokketimer, så har vi her nævnt nogle eksempler på en undervisningsgang:
En pause er en god ide, da den dels i sig selv kan bidrage til at samle ny energi og der dels kan være plads til at dyrke det sociale på holdet, hvor du får mulighed for at snakke med deltagerne, og hvor deltagerne får lejlighed til at snakke med hinanden. Det kan have en stor positiv effekt i undervisningen, hvis alle lærer hinanden lidt bedre at kende.
Om du ønsker pause, lader vi være op til dig, dog skal der holdes pause/pauser, hvis du underviser mere end 3 lektioner i træk. Pausen tillægges undervisningstiden, så husk at påføre den på ønskesedlen!
Skriv f.eks. "+ 10 minutter."
Madlavningshold er undtaget.
Hvilke undervisningssteder kan jeg vælge imellem?
Skriv på ønskesedlen, hvilket lokale du ønsker til din undervisning, om det f.eks. er et bevægelseslokale, klasselokale, kunstlokale, sylokale eller lignende og skriv gerne, hvilken skole du gerne vil undervise på (måske den folkeskole, som ligger tættest på dig), hvis FOF ikke har et egnet lokale i vores egne bygninger eller et ledigt lokale på netop det tidspunkt, hvor du ønsker at undervise.
Vi gør alt for at imødekomme dit ønske, men altid godt med alternativer.
Brug af FOF´s egne lokaler kan du som underviser låne uden beregning til f.eks. forberedelse eller lignende, men ALDRIG uden forudgående aftale med kontoret.
Du kan i udgangspunktet placerer dit hold tidsmæssigt som det giver mest mening for dig, dog bør du overveje, hvornår dine potentielle kursister bedst har tid.
Spørg dig selv, om det er formiddag, eftermiddag eller aften og hvilken ugedag, der ville passe både dig og dem bedst.
Bemærk desuden at aftenskolen som udgangspunkt holder lukket i følgende perioder:
Uge 7, Påske, Helligdage (ikke Grundlovsdag), Pinsen, Uge 42, Uge 51+52 og Uge 1.
Undtagelsesvis kan andet aftales med kontoret, hvis undervisning i lukkeperioder ønskes.