Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
Lyengar yoga Lyengaryoga krop bevægelse smidighed styrke træning

Pantanjali Yoga blid - Hensyn

For dig, der ønsker en aktiv yogatræning i en mere rolig og afstressende atmosfære, fordi du har fysiske skavanker (knæ-/rygproblemer, piskesmæld eller lignende) Hver træning slutter med en lang afspænding og en kop te at komme videre på. 
Der er max 7 kursister på holdet, da jeg vil lægge vægt på at kunne guide dig og give en personlig vejledning i din egen træning.

Ud fra principperne i Hatha yoga og Iyengar yoga, med stor vægt på sekvensering og autenticitet i yogaundervisningen. Yogaretningen er grundlagt af Ali Dashti, som er født og opvokset i Poone, lndien. Han har Iært og boet hos, samt været en del af, lyengar familien, siden han var en stor knægt. Han er gift og bosat i Schweitz og, sammen med sin hustru, grundlægger af "lnstitute for Yogic Sciences". I Patanjali Yoga lægges stor vægt på præcision og grundighed. Et vigtigt element i en klasse er "alignment", så underviseren søger hele tiden, at guide deltagerne gennem en så anatomisk korrekt undervisning som muligt. Der arbejdes med styrke og gode velgørende stræk, men også med smidighed og balance. Der bruges en del yoga remedier i undervisningen så alle deltager - uanset niveau og formåen - kan få optimalt udbytte af træningen. Der lægges endvidere stor vægt på åndedrættet samt "det at være til stede", men også at finde glæden i nærværet.

Handicap/Hensyntagende undervisning

Hensyntagende træning er undervisning på små hold, hvor der er tid og plads til at give hver enkelt deltager særlig opmærksomhed. 
Vores hold henvender sig til alle med fysiske skavanker, som har brug for specifik træning. På vores hold lærer du de bedste øvelser for netop din krop. 
Vi tilbyder mange forskellige former for hensyntagende træning, hvor du får styrket dine muskler, din kondition og smidighed. 
Med specifik hensyntagende træning kan du forbedre dit funktionsniveau og din livskvalitet.

Ved tilmelding og betaling til nedenstående hold bekræfter du, at du har et handicap relateret til den undervisning, som du deltager i. 

Information

  • Dato 07.05.2024-04.06.2024
  • Adresse Huset Sct. Maria
    Blegbanken 3, 2. sal
    7100 Vejle
  • Lokale Shanti
  • Bemærkninger Du bekræfter hermed, at du har et handicap relateret til den undervisning, som du tilmelder dig. Din tilmeldingsbekræftelse er din erklæring og underskrift på din deltagelse på holdet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 07.05.2024 09:00-11:00 Huset Sct. Maria Hanne Juelsgaard Sørensen
2 Tirsdag 14.05.2024 09:00-11:00 Huset Sct. Maria Hanne Juelsgaard Sørensen
3 Tirsdag 21.05.2024 09:00-11:00 Huset Sct. Maria Hanne Juelsgaard Sørensen
Se alle Se færre
Underviser

Hanne Juelsgaard Sørensen

Patanjali Yoga ved Hanne Juelsgaard SørensenGennem en dynamisk og aktiv yogatræning lærer du at være til stede i nu `et. Du vil opnå en større smidighed samt opbygge mere styrke og udholdenhed.Jeg vil sætte fokus på at yogastillingerne bliver udført med stor bevidsthed og at kroppen arbejder anatomisk korrekt så du lærer at strække og styrke med vægt på symmetri og balance i kroppen. Bevidstheden i hele kroppen forbedres. Du møder udfordring og fysisk krævende stillinger som træner styrken, stabiliteten og viljekraften. Men du møder også de blide og mere rekreerende stillinger. Holdningen bedres, hvilket medfører, at åndedrættet bliver mere flydende og frit. Fokus på "at være til stede" i træningen medfører en stor følelse af nærvær og opmærksomhed.

Alle stillinger påvirker krop og sind forskelligt... Basisstillingerne er vigtige, da det er her, der opbygges styrke, udholdenhed og flexibilitet.Yoga er for alle, uanset alder og køn.Yoga er ikke en konkurrence, og du vil ikke blive sammenlignet eller bedømt i forhold til andre. Det er vigtigt, at du lytter til og respekterer din egen krop. Jeg tilrettelægger alle mine programmer, så stillingerne bliver trænet i en fornuftig og hensigtsmæssig rækkefølge. Verbalt vil jeg guide holdet igennem undervisningen, men jeg holder øje med, at du udfører øvelserne forsvarligt og vil rette dig personligt, så skader kan undgåes.Jeg planlægger min undervisning, så kroppen styrkes og sindet afslappes og mit ønske for dig er, at du går hjem ”brugt”, men med fornyet energi, fred i dit sind og et smil på læben.Jeg har niveau-delt holdene, så du kan blive udfordret der, hvor du er og alle deltagere kan få mest muligt ud af træningen.

CV: 

Hanne Juelsgaard Sørensen har praktiseret Iyengar yoga siden 1990. Blev Certificeret Iyengar Yogalærer i 2003 og senere i 2008 Junior Level 3 lærer. Har undervist i denne yogaform siden 2001 både på aftenskoler, private kurser, sommer retreats og meget andet samt på læreruddannelsen for Iyengar Yogalærere. Har undervist Hensynstagende hold under aftenskolen siden 2002 for personer med helbredsproblemer der gør at de ikke kan følge et almindeligt hold. Har de sidste 4 år assisteret Garth Mclean når han har undervist i Danmark og desuden været i London hvor Garth har afholdt kurser for lærere der ønsker at undervise personer med MS. Garth Mclean er Certificeret Senior Iyengar yoga lærer bosiddende i Los Angeles. Han underviser både lokalt og globalt i yoga og i særdeleshed yoga i forbindelse med MS. For at gøre opmærksom på den positive effekt yogaen har på MS. Garth fik i 1996 diagnosen Multiple Sclerose men med stor disciplin i sin træning har han formået at stabilisere sin MS og holde den dæmpet. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe andre med MS og rejser nu rundt i hele verden for at holde kurser og workshops. Fra juni 2014 har Garth og Hanne indledt et samarbejde om at udbrede kendskabet til Yoga og MS i Danmark i håb om at kunne få mange flere til at dyrke yoga. Garth vil til hver tid stå som mentor for Hanne samt øse af sin store viden til hende.