Skip to content
Gotved hos FOF

Gotved

Gotved

Få styrket din krop med Gotved

 

Hvad er Gotvedgymnastik?

Gotvedgymnastikken tager sit udgangspunkt i Helle Gotveds tanker fra 1945 om at sætte kroppen fri og finde tilbage til de naturlige reflekser.

Via musikken lærte Helle Gotved sine elever at give efter for kroppens naturlige bevægelser, så kroppen kunne komme til udfoldelse.
Gymnastikken har udviklet sig siden, inspireret af andre bevægelsesformer. 

Gotved er effektiv og skånsom træning med funktionel bevægelse, hvor vi bruger musikken til at understøtte bevægelserne. 

Gotvedgymnastikken er for alle

Gymnastikken giver bevægelsesglæde, energi og velvære og er for alle voksne, uanset alder eller fysik.

Gotvedgymnastik er både effektivt og behageligt at lave. Her er der fokus på din krops velbehag, samtidig med at du får styrket din krop og bliver stærkere – både fysisk og mentalt. Træningen styrker bevidstheden om dine bevægelser, styrker musklerne og hjælper med at slippe spændinger i hverdagen.
På vores Gotved-gymnastikhold er der et godt fællesskab. Du kan være med på alle hold uanset om du er nybegynder eller garvet kursist –Gotved er for alle, og helt klart noget til dig.

Gotved er vanedannende

Bevægelserne er svingende og fjedrende. Vi laver bl.a. koordinationsøvelser, styrkeøvelser, strækker og afspænder.
Her kommer du hele kroppen igennem, med rytmiske bevægelser, som løsner spændinger, styrker muskulaturen og kredsløbet. 
Målet med træningen er at få ny energi og overskud. Denne træning er både god for din krop og din sjæl. Men pas på – Gotved er vanedannende!

Det er gymnastik uden overbelastning

Når vi vælger at bevæge os, lægger vi pres på kroppen, men med Gotvedgymnastik udfører vi øvelserne anatomisk og ergonomisk korrekt. Her bevæger vi kroppen inden for de naturlige bevægelsesmønstre. Bevægelserne er enkle og gentagende, hvilket er med til at give ro i krop og sind. Derudover er åndedrættet en naturlig del af bevægelserne.

Veluddannede undervisere

Alle undervisere i Gotved har en to - treårig uddannelse fra Gotvedinstituttet. Vores undervisere er altid klar på at give dig den bedst mulige oplevelse og træning. Her vil du opleve deres passion for gymnastikken, og hvordan motionen spreder glæde. 
Vi formidler seriøs viden om kroppens behov for bevægelse med afsæt i Helle Gotveds læresætning: ”Det handler ikke om at komme først men om at komme til udfoldelse."