Skip to content
Gotved hos FOF

Gotved

Gotved

Få styrket din krop med Gotved

Hvad er Gotvedgymnastik?

Gotvedgymnastikken tager sit udgangspunkt i Helle Gotveds tanker i 1945 om at sætte kroppen fri og finde tilbage til de naturlige reflekser.

Via musikken lærte Helle Gotved sine elever at give efter for kroppens naturlige bevægelser, så kroppen kunne komme til udfoldelse.
Gymnastikken har udviklet sig siden, inspireret af andre bevægelsesformer. 
Gotved er en form for gymnastik, som tager udgangspunkt i Helle Gotveds tanker fra 1945 om at sætte kroppen fri og finde de naturlige reflekser.

Gotved er effektiv og skånsom træning med funktionel bevægelse, hvor vi bruger musikken til at understøtte bevægelserne. 

Gotvedgymnastikken er for alle

Vi kommer hele kroppen igennem med rytmiske bevægelser, som løsner spændinger, styrker musklerne og kredsløbet i hele kroppen.

Gymnastikken giver bevægelsesglæde, energi og velvære og er for alle voksne, uanset alder eller fysik.

Gotvedgymnastik er både effektivt og behageligt at lave. Her er der fokus på din krops velbehag, samtidig med at du får styrket din krop og bliver stærkere – både fysisk og mentalt. Træningen er til for, at du slipper af med generende spændinger i din hverdag. 

Gotved er vanedannende

Gotvedgymnastik består af: 
- Sving
- Løb
- Styrketræning
- Afspænding
Her kommer du hele kroppen igennem, med rytmiske bevægelser, som løsner spændinger, styrker muskulaturen og kredsløbet. Bevægelserne er nøje udvalgte og giver en positiv effekt på kroppen. 
Målet med træningen er at få ny energi og overskud. Denne træning er både god for din krop og din sjæl. Men pas på – Gotved er vanedannende!

Det er gymnastik uden belastningen 

Når vi vælger at bevæge os, lægger vi pres på kroppen, men med Gotvedgymnastik udfører man øvelserne anatomisk og ergonomisk korrekt. Her bevæger vi kroppen inden for de bevægelsesmønstre, som den kan. Bevægelserne er enkle og gentagende, hvilket er med til at give ro i krop og sind. Derudover når man dyrker Gotved, så er åndedrættet i fokus. 

Veluddannede undervisere

Alle undervisere i Gotved har en to - treårig uddannelse fra Gotvedinstituttet. Vores undervisere er altid klar på at give dig den bedst mulige oplevelse og træning, som er muligt. Her vil du opleve deres passion for gymnastikken, og hvordan motionen spreder glæde. 

Vi formidler seriøs viden om kroppens behov for bevægelse med afsæt i Helle Gotveds læresætning: ”Det handler ikke om at komme først men om at komme til udfoldelse.

På vores Gotved-gymnastikhold er der et godt fællesskab imellem alle. Derudover har vi hold til både nybegynderen og den garvede kursist – så der er noget for alle, og helt klart noget til dig.