Skip to content

Vi er i gang med at oprette efterårets kurser, kurserne kommer løbende på hjemmesiden indtil alle hold er klar fra midt juni.

Hvad er mit sproglige niveau?

Hvad er mit sproglige niveau?

Hos FOF Odense – Svendborg – Fredericia – Middelfart – Assens følger vi den europæiske referenceramme for sprog. 

CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) er en standardiseret måde at beskrive sprogkompetencer på, og den bruger en række niveauer til blandt andet at beskrive, hvor godt en person kan forstå og tale et givent sprog.

Ud fra beskrivelserne, kan du vurdere dit eget sproglige niveau, så du kommer på det kursus der passer dig.

Beskrivelserne er opdelt i 3 hovedniveauer:
A: Basisniveau
B: Mellemniveau
C: Avanceret niveau

Basisniveau:

A0 niveau:
Her har du intet eller næsten intet kendskab til sproget.

A1-niveau:
På dette niveau kan du kommunikere på en meget simpel måde. Du kan introducere dig selv, stille og besvare enkle spørgsmål og udtrykke simple ønsker og behov. Det er som at være en turist i et fremmed land og kunne sige "hej", "farvel", "ja" og "nej".

A2-niveau: 
På dette niveau kan du kommunikere på en mere detaljeret måde. Du kan udtrykke dig om dagligdags emner som familie, arbejde, fritidsaktiviteter og rejser. Du kan også deltage i enkle samtaler og forstå almindeligt talesprog. Det er som at være i stand til at føre en simpel samtale med en indfødt taler.

Mellemniveau:

B1-niveau: 
På dette niveau kan du kommunikere på en mere avanceret måde. Du kan udtrykke dig om mere komplekse emner som samfund, kultur og politik. Du kan deltage i diskussioner og forstå mere nuanceret talesprog. Det er som at være i stand til at følge en forelæsning eller en samtale om et emne, man er interesseret i.

B2-niveau: 
På dette niveau kan du kommunikere på et højt niveau. Du kan udtrykke dig klart og præcist om en række emner og forstå en bred vifte af talesprog, herunder dialekt og slang. Det er som at være i stand til at arbejde eller studere på et højt niveau i et fremmedsprog.

Avanceret niveau:

C1-niveau: 
På dette niveau kan du kommunikere på et meget højt niveau. Du kan udtrykke dig flydende og præcist på en række emner og forstå nuanceret talesprog, herunder humor og ironi. Det er som at være i stand til at tale som en indfødt taler.

C2-niveau: 
På dette niveau kan du kommunikere på et næsten perfekt niveau. Du kan udtrykke dig flydende og præcist om alle emner og forstå selv de mest komplekse og abstrakte former for talesprog. Det er som at være en fuldstændig flydende og indfødt taler af sproget.