Skip to content

Vi er i gang med at oprette efterårets kurser, kurserne kommer løbende på hjemmesiden indtil alle hold er klar fra midt juni.

Sprog

Sprog

Hos FOF kan du vælge mellem de fleste af verdens hovedsprog – vi har noget for både begyndere og øvede. Kurserne er niveau inddelte, men ud over de beskrevne niveauer tilbyder vi mere emnebaserede hold på forskellige sproglige niveauer. Herunder kan den fælles europæiske referenceramme for sprog findes: https://europa.eu/europass/da/common-european-framework-reference-language-skills 


 

Kurserne på niveau 1 + 1 til 2 er begynderhold.

Der arbejdes med ordforråd og helt basal grammatik.

 

Niveau 1

Niveau 1 er begynderniveau, og her starter du med at lære sproget fra bunden af.

Niveau 1 til 2

Niveau 1 til 2 er næsten begynderniveau. Som baggrund har du et basalt kendskab til sproget. Dvs. du kan f.eks. præsentere dig med navn og bopæl, du kender alfabetet og en del tal. Undervejs i forløbet får du udvidet dit ordforråd, og du lærer flere sproglige tider at kende. Niveauet svarer til A1 Sprogbruger med basiskundskaber.
 

Kurserne på niveauerne 2 til 6 er mellemniveauer fra let øvede til øvede.
Der arbejdes med at udvide grammatikken, og man udvikler sig fra at kunne udtrykke sig meget basalt til at kunne konstruere længere sætninger.

 

Niveauerne 2 til 4

niveauerne 2 til 4 udvides dit ordforråd, så du kan indgå i basale dialoger. Der arbejdes endvidere med grammatik, så du får kendskab til flere tider. Niveauet svarer til A2 Sprogbruger med basiskundskaber. 

 

Niveauerne 4 til 6

På niveauerne 4 til 6 lærer du den sidste grundlæggende grammatik, og gennem øvelser arbejdes der med at få den til at sidde bedre fast. Dit ordforråd er efterhånden så stort, at du kan indgå i mindre dialoger mere eller mindre flydende. Niveauet går fra A2 Sprogbruger med basiskundskaber til B1 Selvstændig sprogbruger.

 

konversationsniveau 

Kurserne på konversationsniveau er for øvede til meget øvede.
Baggrunden for at kunne deltage er, at man har så meget kendskab til et sprog, at man kan samtale.

 

Let konversation, konversation, konversation for viderekomne m.v.

Fra Let konversation og på de efterfølgende konversationshold, hvor niveauet trinvis bliver højere, lægges hovedvægten på samtale på det pågældende sprog. Forudsætningen for at deltage på Let konversation er, at du har fulgt de underliggende niveauer 1 til 6 eller har erhvervet tilsvarende kendskab til sproget på anden vis, så du kender til den grundlæggende grammatik og kan indgå i en dialog. Der læses f.eks. små noveller, som kan indeholde både gloseliste og øvelser. Niveauet på Let konversation svarer til B1 Selvstændig sprogbruger. Niveauet på konversation svarer til B2 Selvstændig sprogbruger og på konversation for viderekomne går niveauet fra C1 Kompetent sprogbruger og op efter.

 

Samtidig med, at vores dygtige undervisere lærer dig sproget, giver de dig også et interessant og udbytterigt indblik i kulturen og samfundet i det land, som du vil besøge. Alt sammen i et hyggeligt samvær med andre, der har samme interesse som dig. På de næste par sider, kan du få et overblik over de mange muligheder og læse mere om de enkelte kurser.

 

Bøger og materialeudgifter 

På alle hold må der forventes udgifter til bøger og kopier. På første mødegang får du at vide, hvilken bog der bruges i undervisningen. Udgiften til bøger varierer indenfor de forskellige sprog. Ønsker du nærmere information omkring udgiftsniveauet, henviser vi til holdets underviser.