Er du nysgerrig på tang – hvilke typer du kan spise, og hvordan du selv kan høste det? Så tag med på denne tangtur til fods langs kysten ved Fyns Hoved. Du bliver klogere på de forskellige danske tangarter, høstteknik og hvad der karakteriserer et godt tangindsamlingssted.
Vi kommer også omkring sundhedsaspekterne ved tang, og hvordan det at spise tang hænger sammen med FN’s bæredygtighedsmål.
Endvidere hører du også om, hvordan den indsamlede tang kan forarbejdes og anvendes i madlavningen. Der vil være lidt smagsprøver på hjemmelavede tangdelikatesser undervejs, og du får et par opskrifter med hjem til at eksperimenterer med i dit eget køkken.
Din tang-guide er Trine S. Jensen (kemiingeniør/sociolog):
Min baggrund for at interessere mig for tang er en faglig interesse i tang som ny bioressource, og derudover er jeg tang-entusiast.
Mødested:
P-pladsen ved Enebærodde kl. 11:00
Medbring:
Saks og plast-/netpose til tang, samt gummistøvler eller vaders, evt. et håndklæde og godt humør.