Skip to content
Pilates FOF Odense

Basis Pilates

Vi starter med at indlære den gode teknik, hvorved du får størst effekt af træningen, og et godt fundament – uanset om du er begynder eller let øvet på holdet. Denne form for pilates adskiller sig fra den traditionelle, ved at tage udgangspunkt i det naturlige åndedræt som første prioritet og som "coach" for optimal funktionel bevægelse.

 

Øvelser, der kræver at du "holder og spænder" eller "kniber og knapper" og lover styrke herigennem, har misforstået hvori styrken ligger. Stærke muskler er dem, der kan BEVÆGE sig! Du kan ikke spænde op og bevæge dig samtidigt! Det er i hvert fald svært og ganske unaturligt for kroppen.

 

Der arbejdes derfor med afspænding før opspænding. Det giver nemlig kroppen mulighed for at opbygge en funktionel styrke og stabilitet, som skaber balance i både skelet, muskel og nervesystem. Pilates er en sikker og effektiv træningsform, som kan være blid, men som også kan give sved på panden. Du kommer til at føle dig i bedre form i en fastere, stærkere og mere harmonisk krop med en bedre holdning. Der gøres meget ud af formidlingen, så at funktionen af enhver lille detalje i kroppen øges - fra top til tå.

 

Øvelserne påvirker også den indre krop. Bevægelserne og det intense åndedrætsarbejde stimulerer fordøjelsen og lymfesystemet og iltningen af kroppen optimeres.

 

Redskaber

Ud over øvelser på måtte, kan der arbejdes med redskaber som f.eks. bolde og foam rollers. Ligeledes vil hver gang blive afsluttet med en guidet afslapning/meditation, der sammen med øvelserne giver dig et dejligt åndehul i hverdagen.

 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 08.02.2024 17:00-18:30 FOF Vindegade 72 Heidi Jørgensen
2 Torsdag 22.02.2024 17:00-18:30 FOF Vindegade 72 Heidi Jørgensen
3 Torsdag 29.02.2024 17:00-18:30 FOF Vindegade 72 Heidi Jørgensen
Se alle Se færre
Heidi Jørgensen FOF Pilates Odense
Underviser

Heidi Jørgensen

Heidi Jørgensen er uddannet åndedrætscoach, søvnvejleder og pilatesinstruktør. Hun arbejder med bevægelsen i det funktionelle åndedræt og med åndedrættet som guide for kroppens bevægelse, når hun underviser i åndedrætstræning og pilates. Hun er selvstændig søvnvejleder og bruger også bevidsthed om og kontakt til åndedrættet i sin behandling af fx søvnløshed.

”Det er så tydeligt for mig, hvilken betydning et bevidst og sundt åndedræt har for både krop og sind. Det kan blandt andet øge vores udbytte af træning generelt, skabe ro og balance i nervesystemet, styrke immunforsvaret og hjælpe os med at sove bedre.

Jeg glæder mig til at dele min begejstring for åndedrættets kraft med dig!"