Skip to content

Yin yoga

"Yin yoga" er - som du nok allerede ved, hvis du læser med her - en særlig afstressende form for yoga. Det er blide, men intense stræk til kroppens bindevæv. Når man er ny til yin yoga, er det en teknik, der skal læres. Det tager som regel en runde eller to at fange grundprincipperne bag yin yoga, og kende sin krop i stillingerne. 
Når vi til gengæld kender grundprincipperne, kan vi føje en ekstra dimension ud, når vi laver vores praksis. Her bliver yin yogaen mere meditativ, og vi arbejder især med TCM (traditionel kinesisk medicin), og dennes tilgang til, hvordan kropslig og mental balance er to sider af samme sag.

Information

  • Dato 30.01.2024-18.06.2024
  • Adresse FOF Vindegade 72
    Vindegade 72
    5000 Odense C
  • Lokale 1, stuen
  • Bemærkninger Yin Yoga er passive stræk til kroppens bindevæv. Yin Yoga kan laves af alle, da stillingerne kan skaleres op og ned efter behov. Det er en blid, men intens form for bevægelse af kroppen, hvor fokus er på nogle af de systemer i kroppen, som vi ofte overser - nervesystemet, lymfesystemet og selvfølgelig bindevævet. De fleste gange laver vi kun stræk, men ind i mellem krydres timen med myofascial release - massage med bolde. Yin Yoga lindrer smerter og giver dig ro. Det passer til alle aldersgrupper. Du skal bare have lyst til at fordybe dig i dig selv. Igennem forløbet hos FOF lærer du om yin yoga. Hver gang byder på en lille bid teori fra yin yogaens verden samt et program, som passer hertil. Vi starter med at se på kroppen fra et vestligt perspektiv. Længere inde i forløbet ændrer vi vinklen til at se på kroppen ud fra TCM (traditionel kinesisk medicin) – det er den samme tilgang til kroppen, som ligger til grund for akupunktur og mange former for alternativ behandling. Du får en oversigt over emner til vores undervisningsgange ved forløbets opstart. Særligt egnet til dig, som har brug for at få ro i kroppen, dig, som gerne vil lære at slappe af – og rigtig godt egnet til dig, som er eller har været sygemeldt på grund af stress.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 30.01.2024 09:00-10:30 FOF Vindegade 72 Ida Bohn
2 Tirsdag 06.02.2024 09:00-10:30 FOF Vindegade 72 Ida Bohn
3 Tirsdag 20.02.2024 09:00-10:30 FOF Vindegade 72 Ida Bohn
Se alle Se færre
Underviser

Ida Bohn

Jeg elsker den følelse af frihed jeg oplever, når alt bare går op i en højere enhed. Ofte sker det, når bevægelse og vejrtrækning forenes, og følelsen kan følge én længe efter. Dét vil jeg gerne give videre i min undervisning.

Min egen rejse med yoga startede, da jeg arbejdede som dykkerinstruktør, og hver dag tilbragte flere timer under vandet med boblerne fra min vejrtrækning som den eneste baggrundslyd og fuld kropsbevidsthed. Derfra er yogaen vokset, først med deltagelse på forskellige hold, siden på min 200 t. Vinyasa Teacher Training ved Frog Lotus Yoga i Spanien (2013) og senest med en Yin yoga uddannelse i 2023. Derudover har jeg og taget en Breath Coach uddannelse. Jeg har desuden en kandidat i Idræt og Sundhed, og har undervist forskellige former for bevægelse i over 20 år.