Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.
Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.
Har du nogensinde tænkt over, at den mad vi spiser, og hvordan vi spiser den, påvirker vores hverdag? Både bevidst og ubevidst spiller mad og det at spise en stor rolle i vores liv og samfund. Dette og meget mere får du udfoldet til dette underholdende, levende og indsigtsfulde foredrag.
Med udgangspunkt i sin nye bog »SPIS – en bog om mad og oplevelser« giver ph.d. i madsociologi og lektor ved Københavns Professionshøjskole Mikkel Jacobsen et både historisk og kulturelt blik ud over vores spiselandskab. Fra de første cirkler om de første bål og frem til de mange forskellige former for spisning, vi ser i vor tid.
Mad og måltider er nemlig meget mere end det, der er på tallerkenen. Det er forventninger, minder, følelser, kultur, politik, konflikt, kaos, stigmatisering, nydelse, afsky, relationer og meget, meget mere. Men et er sikkert: Intet er mere fælles for mennesket, end at vi skal spise og drikke. Vel mødt og velbekomme!
Mikkel Jacobsen.
Mikkel Jacobsen er ph.d. i madsociologi og lektor ved Københavns Professionshøjskole, hvor han bl.a. forsker og underviser i mad- og måltidssociologi samt marginalisering og udsathed. Mikkel er tidligere forsker ved UC Berkeley og Aalborg Universitet, hvor han var med til at starte den internationale kandidatuddannelse Integrated Food Studies. Han har tidligere ernæret sig som projektleder i Københavns Madhus, hvor han var med til at udvikle og implementere skolemad på de københavnske folkeskoler. Derudover har han som projektleder i Madkulturen udviklet forskellige kulinariske koncepter og været med til at starte folkekøkkenet FoodJam på Roskilde Festivalen, udviklet ARLA Madlejr og senest har han i samarbejde med Bikubenfonden, Meyers Madhus og Hotel og Restaurantskolen udviklet Højskole uden Mure, som er daghøjskoler for unge i udsatte positioner, hvor mad, spisning og events er motoren for at udvikle livsmestring.