Skip to content
Oplev Cityringen og M4 Nordhavn med FOF Nordsjælland

Cityringen og M4 Nordhavn

Cityringen og M4 Nordhavn

Et af de mest storstilede anlægsarbejder i Danmark nogensinde er en realitet. 10 års arbejde, 31 km tunneller, 17 nye stationer og 25 mia. kr. gør hele forskellen og har med et trylleslag forvandlet København til en international storby.

Den nye metro er en ingeniørmæssig bedrift uden sidestykke og et arkitektonisk mesterværk. Hver station rejser sig fra dybet som en underjordisk katedral med ovenlys, og hver station er klædt i farver og materialer, der modsvarer parker, pladser og historier fra de mange byrum ovenover. 

På denne tur står vi af toget fire nye steder i forhold til tidligere ture: Rådhuspladsen ved det nyopstillede Dragespringvand, Vibenshus Runddel nær katastrofebyggeriet Niels Bohr Instituttet, Nørrebro ved den nye Mimers Plads og Kampsportens Hus, Frederiksberg ved CBS og den nye lommepark Bodil Kochs Have.

Vi når også forbi Orientkaj Metrostation og CIS, skønt dette område ligger på M4-linjen.

Kom med under jorden og tag hele vejen rundt om byen. Vi går op og udendørs på en stribe stationer og binder metroanlæg og byrum sammen til en fortælling om et forvandlet København. Der er meget plads og luft i metro, station og trappeanlæg, og fortællingerne vil foldes ud i stationshaller og på pladser udendørs.

Pris inkl. guidet omvisning, men ekskl. metrobillet. 

Mødested: Under uret på Københavns Hovedbanegård.

Foto: © Daniel Rasmussen / VisitCopenhagen