Østerbro hilser fremtiden velkommen med enestående klimaprojekt.
Flere grønne og kuperede arealer med eventyrlige småsøer og skjulte oaser er allerede anlagt i Skt. Kjelds Kvarter på Ydre Østerbro. Området er blevet udnævnt som eksperimentarium for grønne klimaløsninger i fremtidens København, og godt og vel 1/6 af områdets samlede vejareal - svarende til 5 hektar - er blevet omskabt til fascinerende naturzoner hvis lige ikke tidligere er set i Danmark. Set med udenlandske øjne er den grønne kile tværs igennem bykvarteret vel nok det mest spændende sted i København lige nu.
Vi mødes foran Kildevældskirken skråt over for indgangen til Kildevældsparken, der med sit nye stiforløb ’Frisporet’, tilbyder den parkbesøgende en varieret rejse ud i naturen med bl.a. ’Vildnisset’ og ’Eventyrskoven’, hvor man kan dyrke sport og gymnastik eller gå på opdagelse mellem træer, buske og istidssten.
Vi går forbi Tåsinge Plads, der med sine regnvandsbassiner allerede har fået tilnavnet ’Regnskoven’. Vi ser de væltede træstammer foran Kildevældskirken, der fungerer som et nyt habitat i byen for svampe, billelarver og insekter - som i sidste ende vil fremme fuglelivet. Vi passerer Skt. Kjelds Plads, der som kvarterets grønne hjerte nærmest fremstår som en forladt og sidenhen tilgroet byzone.
Lige rundt om hjørnet - på taget af et gammelt bilauktionshus - ligger det økologiske iværksætter-landbrug ’ØsterGRO’ - hér går vi op og hører historien bag, og får kaffe og kage på økologisk (udendørs).
Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag. i filosofi og kunsthistorie får områdets historie og de mange nye visioner til at gå op i en højere enhed. Frederik er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med.
Turen er på ca. 2,5 km og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede.
Inkl. i prisen: Guidet tur udenfor og kage med kaffe hos ØsterGRO.
Mødested: Foran kirken, Vognmandsmarken 89, 2100 København Ø.
Slutsted: Skt. Kjelds Plads