Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Frederik Lindskov holder foredrag og byvandringer hos FOF København

Kunst på tværs med Frederik Lindskov

Kunst på tværs med Frederik Lindskov

Hør om sæsonens kunstudstillinger i ord og billeder med kunsthistoriker Frederik Lindskov. I en række billedrige foredrag ser vi nærmere på nogle af de aktuelle kunstudstillinger i hovedstadsområdet. Du får introduktion til udvalgte udstillinger med nedslag i enkelte værker, så du har bedre grundlag for at se udstillingen på egen hånd.

1. SMK – Barok

I en stor udstilling om barokken fortælles den sprudlende historie om en af de vigtigste brydningsperioder i europæisk idéhistorie. Videnskaben og filosofien udfordrer den middelalderlige kirke og troens forrang, og pludselig forvandles livet til et teater og kunsten til en scene, hvor alt kan ske.

2. Louisiana – Det Kreative Menneske

I en stort anlagt og tværfaglig udstilling belyses menneskets kreativitet i alt fra kunst og litteratur til sociologi og videnskab. Kreative processer er til stede overalt i samfundet og på alle niveauer, og udstillingen er således ikke en hyldest til kunsten som sådan, men snarere til den kunstneriske proces, som er ligeså afgørende i videnskaben som i atelieret.

3. Rungstedlund – Ehrengard / Decoupager af HM Dronningen

I forbindelse med Bille Augusts filmatisering af Karen Blixens efterladte fortælling »Ehrengard«, har H.M. Dronningen lavet en serie udsøgte decoupager og kostumer, som æstetisk indfanger fortællingens tableauer af forførelse, kærlighed og intriger.

4. SMK – Alberto Giacometti

I et brag af en udstilling kommer vi helt tæt på flere hovedværker af den berømte schweiziske billedhugger, maler og tegner Alberto Giacometti (1901-1966). I en tid hvor humanismen antager nye former og udvikler sig til en ny, diffus eksistentialisme, forsøger Giacometti at indfange essensen af menneskefigurens nye plads i verden.

Publikum til foredrag ved FOF København

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag