Skip to content
Frederik Lindskov holder foredrag og byvandringer hos FOF København

Kunst på tværs med Frederik Lindskov

Kunst på tværs med Frederik Lindskov

Hør om sæsonens kunstudstillinger i ord og billeder med kunsthistoriker Frederik Lindskov. I en række billedrige foredrag ser vi nærmere på nogle af de aktuelle kunstudstillinger i hovedstadsområdet. Du får introduktion til udvalgte udstillinger med nedslag i enkelte værker, så du har bedre grundlag for at se udstillingen på egen hånd.

1. Cisternerne: 10 års enestående udstillinger

I år kan man opleve den japanske kunstner Chiharu Shiota i Cisternerne. Et enestående drømmelandskab af tråde og roterende kjoler i det dybe mørke. Cisternerne har de sidste 10 år dannet ramme om nogle af de bedste udstillinger her til lands, og det er derfor på tide med et gensyn med alle årene – bl.a. Christian Lemmerz, Ingvar Cronhammar, Jeppe Hein, Eva Koch og Hiroshi Sambuichi.

2. Arken: Leonora Carrington – maleri som alkymi og heksekraft

Kom helt tæt på en af surrealismens nøgleskikkelser, når dørene til den første store retrospektive udstilling i Danmark om Leonora Carringtons magiske univers slås op. Leonora Carrington lader os kigge ind i okkulte underverdener og ud i det kosmiske verdensrum. I et enestående visuelt og poetisk formsprog tematiserede Leonora Carrington menneskets krop, psykologi og spiritualitet. Med inspiration i alkymi og heksekraft udtrykte hun sig i et væld af forskellige medier som maleri, skulptur, tegning og billedtæpper.

3. Louisiana: Tyskland 1920’erne – Neue Sachlichkeit

Louisianas store efterårsudstilling er skabt i samarbejde med Centre Pompidou og fylder hele museets sydfløj. Igennem et væld af kunstneriske medier blændes op for et Tyskland i de turbulente år mellem de to store krige. Politisk uro og lurende nazisme går hånd i hånd med en stærk frihedskultur og talrige kunstneriske nybrud.

4. Joker: Vi vælger den bedste udstilling i foråret 2023!

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag