Skip to content
Foredrag om Moesgaard Museum hos FOF København – foto Nanda Sluijsmans

Smagsdommeren

Ved cand.mag. i filosofi og kunsthistorie, billedkunstner Frederik Lindskov

Kunsthistoriker og arkitekturformidler Frederik Lindskov udplukker hver sæson seks strømninger indenfor kunst og arkitektur, som vi sammen ser nærmere på. Hvad rører sig i kunstverdenen? Hvilke nye tendenser skal du lægge mærke til? Og hvad skal du helt sikkert forvente at se mere af? Alle foredrag er rigt illustreret, så det talte ord ikke står alene.

1. Louisiana – Forensic Architecture

Den radikale forskningsenhed Forensic Architecture opererer i krydsfeltet mellem arkitektur, journalistisk, jura, datalogi og menneskerettigheder med det formål at afdække, kortlægge og vidne om konflikter og forbrydelser rundt om i verden. Udstillingen er uhyre aktuel og peger samtidig på den vigtige rolle fremtidens museer kan spille i formidlingen af overlappet mellem kunst, politik og samfund.

2. Cisternerne – 10 års enestående udstillinger

I år kan man opleve den japanske kunstner Chiharu Shiota i Cisternerne. Et enestående drømmelandskab af tråde og roterende kjoler i det dybe mørke. Cisternerne har de sidste 10 år dannet ramme omkring nogle af de bedste udstillinger her til lands, og det er derfor på tide med et gensyn med alle årene – bl.a. Christian Lemmerz, Ingvar Cronhammar, Jeppe Hein, Eva Koch og Hiroshi Sambuichi.

3. Arken – Leonora Carrington – maleri som alkymi og heksekraft

Kom helt tæt på en af surrealismens nøgleskikkelser, når dørene til den første store retrospektive udstilling i Danmark om Leonora Carringtons magiske univers slås op.

Leonora Carrington lader os kigge ind i okkulte underverdener og ud i det kosmiske verdensrum. I et enestående visuelt og poetisk formsprog tematiserede Leonora Carrington menneskets krop, psykologi og spiritualitet. Med inspiration i alkymi og heksekraft udtrykte hun sig i et væld af forskellige medier som maleri, skulptur, tegning og billedtæpper.

4. Louisiana – Tyskland 1920’erne – Neue Sachlichkeit

Louisianas store efterårsudstilling er skabt i samarbejde med Centre Pompidou og fylder hele museets sydfløj. Igennem et væld af kunstneriske medier blændes op for et Tyskland i de turbulente år mellem de to store krige. Politisk uro og lurende nazisme går hånd i hånd med en stærk frihedskultur og talrige kunstneriske nybrud.

5. Moesgaard Museum – menneskets historie scenografisk fortalt

Moesgaard Museum lige syd for Aarhus har vundet Tripadvisors »Travellers Choice« og er altså et must see inden for menneskets evolutions- og kulturhistorie i norden. Vi tager en virtuel gennemgang af museet i alt fra arkitektur og udstilling til formidling og aktualitet og vurderer, om museet er en køretur over broen værd.

6. Joker – vi vælger den bedste udstilling i foråret 2023

 

Foto af Moesgaard Museum af Nanda Sluijsmans

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag