Skip to content
Frederik Næblerød »Masquerade« (2023). Del af serie. Foto Alice Folker Gallery. Udstilling på Gl. Holtegaard.

Smagsdommeren

Ved cand.mag. i filosofi og kunsthistorie, billedkunstner Frederik Lindskov

Kunsthistoriker og arkitekturformidler Frederik Lindskov udplukker hver sæson seks strømninger indenfor kunst og arkitektur, som vi sammen ser nærmere på. Hvad rører sig i kunstverdenen? Hvilke nye tendenser skal du lægge mærke til? Og hvad skal du helt sikkert forvente at se mere af? Alle foredrag er rigt illustreret, så det talte ord ikke står alene.

1. Gl. Holtegaard: Frederik Næblerød

Den ekspressive danske billedkunstner Frederik Næblerød (f. 1988) har gennem de senere år braget igennem på den danske kunstscene med et stærkt originalt og fantasifuldt formsprog. Han har skabt et univers befolket af monstre og sære væsner og maler med alt og på alt; med maling, lim og spartelmasse; på spejle, træplader og bagsiden af lærreder.

2. SMK: Barok

I en stor udstilling om barokken fortælles den sprudlende historie om en af de vigtigste brydningsperioder i europæisk idéhistorie. Videnskaben og filosofien udfordrer den middelalderlige kirke og troens forrang, og pludselig forvandles livet til et teater og kunsten til en scene, hvor alt kan ske.

3. Ordrupgaard: Anna og Michael Ancher

Udstillingen »Sammen og hver for sig« undersøger det unikke, kunstneriske samspil, som opstod i hjemmet i Skagen hos ægteparret Anna og Michael Ancher. Hér mødtes akademisk tradition med fransk fornyelse, og de to kunstneres pas de deux byder på såvel kunstneriske overlap som overraskende forskelle.

4. Louisiana: Det Kreative Menneske 

I en stort anlagt og tværfaglig udstilling belyses menneskets kreativitet i alt fra kunst og litteratur til sociologi og videnskab. Kreative processer er til stede overalt i samfundet og på alle niveauer, og udstillingen er således ikke en hyldest til kunsten som sådan, men snarere til den kunstneriske proces, som er ligeså afgørende i videnskaben som i atelieret.

5. Rungstedlund: Ehrengard / Decoupager af HM Dronningen

I forbindelse med Bille Augusts filmatisering af Karen Blixens efterladte fortælling »Ehrengard«, har H.M. Dronningen lavet en serie udsøgte decoupager og kostumer, som æstetisk indfanger fortællingens tableauer af forførelse, kærlighed og intriger.

6. SMK: Alberto Giacometti

I et brag af en udstilling kommer vi helt tæt på flere hovedværker af den berømte schweiziske billedhugger, maler og tegner Alberto Giacometti (1901-1966). I en tid hvor humanismen antager nye former og udvikler sig til en ny, diffus eksistentialisme, forsøger Giacometti at indfange essensen af menneskefigurens nye plads i verden.

Illustration: Frederik Næblerød »Masquerade« (2023). Del af serie. Foto Alice Folker Gallery. Udstilling på Gl. Holtegaard.

Publikum til foredrag ved FOF København

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag