Skip to content
Havekurser og design hos FOF København

Have og design – indretning og planter

Have og design – indretning og planter

Hvordan kan man bruge regnvand kreativt i haven? Hvordan skaber du en vild have med øget biodiversitet? Hvordan kan vilde planter hjælpe som fødegrundlag for fugle, bier og sommerfugle? Hvordan bliver din have mere børnevenlig? Og hvordan bliver den smukkere også om vinteren og giver endnu flere naturoplevelser?

Haven er måske det bedste rum i dit hjem og en ramme om mange gode stunder. Uanset hvordan din have ser ud lige nu, og uanset hvordan din drømmehave ser ud, så kommer du på dette kursus et spadestik dybere.

Vi kigger på havedesign og på hvordan du kan omsætte drømme til virkelighed, især ved at arbejde med planter. Her vil du bl.a. lære, hvordan du kan sætte planter sammen til smukke beplantninger, der ikke nødvendigvis kræver, at du hele tiden skal vande og luge.

Kurset består af en blanding af oplæg, øvelser og ekskursioner, og det henvender sig til alle med lyst til at arbejde med egen have og til at lære mere om design, planter og pleje.

Kursusplan

  1. gang: Introduktion til havedesign: Hvilke redskaber har vi til at skabe have – Haven som mulighed for at arbejde med sig selv – Om at arbejde med sin have (gartnerisk/praktisk tilgang) – Analyse og de økologiske betingelser i haven – øvelse i analyse og forarbejde
  2. gang: Belægninger, design og LAR (lokal afledning af regnvand): Havens rum og hvordan man bruger regnvand i haven – øvelse
  3. gang: Vilde haver (naturhaver, skovhaver og mangfoldighed i haven) – øvelse
  4. gang: Ekskursion til en planteskole
  5. gang: Beplantninger (design og pasning af planter og beplantninger) – øvelse
  6. gang: Ekskursion til G.N. Brandts Have og en anden have i Gentofte
  7. gang: Beplantninger – fortsat
  8. gang: Ekskursion til udvalgt have 
  9. gang: Sommerblomster og krukker – øvelse. Afslutning og præsentation af en øvelse for hinanden

 

Kom med ud i naturen med FOF København

UDELIV OG HOBBY

Se alle aktuelle kurser