Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Davids Samling – et skatkammer af kunst fra hele verden

Davids Samling – et skatkammer af kunst fra hele verden

Davids Samling er et eksklusivt museum i hjertet af København. Her finder du en af de fineste samlinger af islamisk kunst i den vestlige verden – et fornemt udvalg af ældre europæisk kunst og en udsøgt, mindre repræsentation af nyere dansk maleri, skulptur og keramik.

Vase Blækhus Flakon
1. Vase af stentøj af Axel Salto (1889-1961) fra 1945, Den kgl. Porcelainsfabrik. 2. Blækhus af bronze indlagt med sølv og kobber. 3. Flakon af gulligt samt blågrønt glas. Davids Samling, København.

Tag med kunsthistoriker Helene Lykke Evers på tre omvisninger på museet og få et indgående kendskab til stifteren C. L. David (1878-1960) og museets samlinger af dansk, europæisk og islamisk kunst. Den islamiske samling er med sine over 2000 genstande blandt de ti væsentligste samlinger af sin art på verdensplan, og museet er især berømt for sit åbne miniaturegalleri, der rummer intet mindre end verdens største offentligt tilgængelige samling af miniaturemalerier.

Skål tekstil kande2
1. Skål af lergods dækket af en hvid begitning og bemalet med sort, gult og grønt under en klar glasur. 2. Fragment af lampasvævet tekstil af silke. 3. Kande (akvamanile) i form af en okse. Frittegods bemalet med sort og blåt under en klar glasur. Davids Samling, København.

På tre omvisninger nærstuderer vi de mange unikke, smukke og eksklusive genstande og kunstværker på nærmeste hold.

Værd at vide

Vi er et lille hold på maks. 15 personer, så alle kan se og høre på hele rundturen.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture