Skip to content
Svampeture hos FOF København

Den store svampetur - Gribsø nord i Gribskov

I det smukke, kuperede område øst for banen og nord for Store Gribsø op mod femvejskrydset er der tale om et fremragende svampeterræn med især nåletræer, men også gammel bøgeskov. Vi kommer ind i området, hvor der er ved at blive etableret naturnationalpark med bl.a. elge, og vi runder også det såkaldte fiskeørnereservat, hvor fiskeørnen har ynglet de seneste år. 

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Vi holder en lille spisepause midtvejs og ser på, hvad vi har fundet indtil videre. Vi afslutter med samlet gennemgang af dagens udbytte, svampekontrol, og der gives et par gode råd til tilberedning.

Efter turen kan man efter ønske få tilsendt en vejledning om indsamling af spisesvampe. 

Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk et par gode sko og passende påklædning.

Medbring evt. mad/drikke, en svampekurv, en kniv til rensning af svampene og en svampebog, hvis I har. Supplér evt. med et besøg på svampeatlas.dk, og hent evt. folder med kort på naturstyrelsen.dk/publikationer.

Det kan anbefales (men er ikke et krav) at downloade appen Danmarks Svampeatlas inden turen, så den kan benyttes i løbet af dagen. Opret gerne en bruger og prøv den af hjemmefra.

Mødested: Gribsø Station (der går tog fra Hillerød; ellers parkér på P-plads på Helsingevej ved Enghavehus og gå derfra ca. 1,5 km til Gribsø Station). 

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture