Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.

Sanketur med FOF

Tanghøst - Gilleleje

Vidste du, at nogle af de mest næringsrige fødevarer findes lige under havets overflade? Tang er en helt særlig fødevarekilde, og masser af vild tang er ikke bare spiseligt, men også lækkert og indeholder store mængder vitaminer og mineraler.

På denne sanketur inviterer sanke-ekspert Johannes Ruggaard, stifter af Vilde Krydderier, dig med på tanghøst. Tangarter er meget forskelligartede, og du vil komme til at høre om brunalger som blære- og savtang, rødalger som søl og blodrød ribbeblad og grønalger som søsalat. Du lærer at finde, identificere og høste spiselig, vild tang og får praktisk viden om, hvordan du håndterer og opbevarer din høst samt bruger det i madlavningen.

Johannes deler desuden sin viden om tangens rolle som 'superfood' med et næringsindhold, der langt overgår mange af landjordens planter. Faktisk indeholder tang i gennemsnit op til 10 gange flere mineraler end grøntsager.

Uanset om du er madentusiast, naturelsker eller nysgerrig nybegynder, vil du gå hjem med nye smagsoplevelser, inspiration til dit køkken og en større forståelse for de grønne skatte, som bølgerne gemmer på.

Medbring

Gummistøvler eller waders (waders kan også lånes på skift), et net til fangsten, en saks, et glas/plastikbøtte til opbevaring. Medbring også gerne drikkevand til turen.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 22.11.2025 11:00-13:00 Nakkehoved Fyr Johannes Ruggaard
Johannes Ruggaard
Underviser

Johannes Ruggaard

Uddannelse: Jeg er en selvlært, vild mad-nørd, som også har en bachelor i historie og en master i internationale studier.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet meget med mad og bæredygtighed, og jeg har også erfaring som kok.

Undervisningserfaring: Jeg afholder masser af sanketure og workshops i vild vin, vild chai latte og vilde, plantebaserede oste.