Vidste du, at nogle af de mest næringsrige fødevarer findes lige under havets overflade? Tang er en helt særlig fødevarekilde, og masser af vild tang er ikke bare spiseligt, men også lækkert og indeholder store mængder vitaminer og mineraler.
På denne sanketur inviterer sanke-ekspert Jacob Hoedeman, en af personerne bag Vilde Krydderier, dig med på tanghøst. Tangarter er meget forskelligartede, og du vil komme til at høre om brunalger som blære- og savtang, rødalger som søl og blodrød ribbeblad og grønalger som søsalat. Du lærer at finde, identificere og høste spiselig, vild tang og får praktisk viden om, hvordan du håndterer og opbevarer din høst samt bruger det i madlavningen.
Jacob deler desuden sin viden om tangens rolle som 'superfood' med et næringsindhold, der langt overgår mange af landjordens planter. Faktisk indeholder tang i gennemsnit op til 10 gange flere mineraler end grøntsager.
Uanset om du er madentusiast, naturelsker eller nysgerrig nybegynder, vil du gå hjem med nye smagsoplevelser, inspiration til dit køkken og en større forståelse for de grønne skatte, som bølgerne gemmer på.
Et net til fangsten, en saks, et glas/plastikbøtte til opbevaring. Medbring også gerne drikkevand til turen.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Lørdag 18.10.2025 | 11:00-13:00 | Dronningmølle Strand parkering | Jacob Hoedeman |
Jeg hedder Jacob og glæder mig til at undervise i bæredygtig, sund og lokal mad.
Gennem de sidste 7 år har jeg eksperimenteret med at leve alternativt. Jeg har blandt andet boet i en forladt hytte i Norge og blaffet til Vestafrika. Men samtidig med det formåede jeg at færdiggøre en bachelor i Internationale Miljø- og Udviklingsstudier.
Det var under denne uddannelse det for alvor gik op for mig, hvor rådden den industrielle fødevareindustri er. Som alternativ og modstand på at støtte den blev jeg vegetar og begyndte at finde vilde spiselige vækster i naturen, hvilket førte til at jeg blev en del af virksomheden »Vilde Krydderier«.
Vores mission er at genskabe forbindelsen til naturen gennem lavpraktisk viden, som vi kan bruge i vores daglige madlavning. Derfor er jeg glad for at kunne tilbyde kurser i netop dette og give dig inspiration til brug af naturens gaver.