Skip to content
Svampejagt

Svampejagt - Dyrehaven

Når skovbunden dækkes af faldne blade og fugtig muld, vågner en skjult verden til live: svamperiget. På denne svampetur inviterer sanke-ekspert Jacob Hoedeman, en af personerne bag firmaet Vilde Krydderier, dig med ud i skoven på en sanselig og lærerig svampejagt, hvor du vil få både jord under neglene og ny viden i rygsækken.

I løbet af et par timer bliver du guidet gennem svampenes fascinerende univers. Du lærer, om svampenes liv som mykorrhiza-svampe eller som nedbrydere – og om hvordan man sikkert identificerer de mange arter i den danske natur. Du vil blive introduceret til både spiselige delikatesser og farlige forvekslinger, så du lærer at undgå de giftige – nogle endda dødelige – svampe, der lurer blandt de mere fredelige og smagfulde.

Du får også indsigt i, hvordan du håndterer dine fund: hvordan svampe kan konserveres gennem tørring eller syltning, og hvordan de bruges i madlavningen – f.eks. stegte, i supper som ramen og som smagsgiver. Johannes deler også sin viden om de mange andre anvendelser af svampes former for brug som medicin og materiale.

Efteråret byder på et stort udbud af vilde, spændende og lækre svampe som stor løghat, kantarel, Karl Johan, rørhat, champignon, svovlporesvamp (chicken of the woods), pigsvamp og oksetunge. Svamperiget er dybt fascinerende med lugte af kokos, løg, anis og stikkelsbærkompot, spraglede farver, specielt udseende f.eks. som kylling eller oksetunge.

Medbring

En kurv, boks, glas eller mulepose til dine fund. Husk også vand – både til at drikke og måske til at skylle svampe med, hvis vi skal nærstudere dem i felten.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 24.10.2025 16:00-18:00 Eremitageslottet Jacob Hoedeman
Jacob Hoedeman
Underviser

Jacob Hoedeman

Jeg hedder Jacob og glæder mig til at undervise i bæredygtig, sund og lokal mad.
Gennem de sidste 7 år har jeg eksperimenteret med at leve alternativt. Jeg har blandt andet boet i en forladt hytte i Norge og blaffet til Vestafrika. Men samtidig med det formåede jeg at færdiggøre en bachelor i Internationale Miljø- og Udviklingsstudier.
Det var under denne uddannelse det for alvor gik op for mig, hvor rådden den industrielle fødevareindustri er. Som alternativ og modstand på at støtte den blev jeg vegetar og begyndte at finde vilde spiselige vækster i naturen, hvilket førte til at jeg blev en del af virksomheden »Vilde Krydderier«.
Vores mission er at genskabe forbindelsen til naturen gennem lavpraktisk viden, som vi kan bruge i vores daglige madlavning. Derfor er jeg glad for at kunne tilbyde kurser i netop dette og give dig inspiration til brug af naturens gaver.