Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.

Svampejagt

Svampejagt - Dyrehaven

Når skovbunden dækkes af faldne blade og fugtig muld, vågner en skjult verden til live: svamperiget. På denne svampetur inviterer sanke-ekspert Johannes Ruggaard, stifter af Vilde Krydderier, dig med ud i skoven på en sanselig og lærerig svampejagt, hvor du vil få både jord under neglene og ny viden i rygsækken.

I løbet af et par timer guider Johannes dig gennem svampenes fascinerende univers. Du lærer, om svampenes liv som mykorrhiza-svampe eller som nedbrydere – og om hvordan man sikkert identificerer de mange arter i den danske natur. Du vil blive introduceret til både spiselige delikatesser og farlige forvekslinger, så du lærer at undgå de giftige – nogle endda dødelige – svampe, der lurer blandt de mere fredelige og smagfulde.

Du får også indsigt i, hvordan du håndterer dine fund: hvordan svampe kan konserveres gennem tørring eller syltning, og hvordan de bruges i madlavningen – f.eks. stegte, i supper som ramen og som smagsgiver. Johannes deler også sin viden om de mange andre anvendelser af svampes former for brug som medicin og materiale.

Efteråret byder på et stort udbud af vilde, spændende og lækre svampe som stor løghat, kantarel, Karl Johan, rørhat, champignon, svovlporesvamp (chicken of the woods), pigsvamp og oksetunge. Svamperiget er dybt fascinerende med lugte af kokos, løg, anis og stikkelsbærkompot, spraglede farver, specielt udseende f.eks. som kylling eller oksetunge.

Medbring

En kurv, boks, glas eller mulepose til dine fund. Husk også vand – både til at drikke og måske til at skylle svampe med, hvis vi skal nærstudere dem i felten.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 24.10.2025 16:00-18:00 Eremitageslottet Johannes Ruggaard
Johannes Ruggaard
Underviser

Johannes Ruggaard

Uddannelse: Jeg er en selvlært, vild mad-nørd, som også har en bachelor i historie og en master i internationale studier.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet meget med mad og bæredygtighed, og jeg har også erfaring som kok.

Undervisningserfaring: Jeg afholder masser af sanketure og workshops i vild vin, vild chai latte og vilde, plantebaserede oste.