Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Foredragsrække om franske komponister og sangere

Mit Frankrig

Mit Frankrig

Mit Frankrig - Jacqueline Rousselon

Store franske komponister, digtere og sangere. Kom og lyt til og hør om de smukkeste franske tekster og melodier. 
Foredrag på let forståeligt fransk.

1. Georges Brassens (1921-1981). Fransk komponist, digter og sanger. Georges Brassens fik sit gennembrud i 1952 på Montmartre.
Georges Brassens var en fremtrædende skikkelse i fransk visekunst. I sine tekster forsvarede han samfundets svage og vendte sig mod skinmoral og magtmisbrug. Blandt hans kendteste viser kan nævnes Chanson pour l'Auvergnat og Au bois de mon coeur. I 1967 modtog Georges Brassens Det Franske Akademis Grand Prix de Poésie .

2. Serge Gainsbourg (1928– 1991). Komponist, digter og sanger. Han var en af 1900-tallets mest kendte franske musikere, der tillige arbejdede med film, både som skuespiller og instruktør, og eksponerede gerne sig selv.
Kvinder var der nok af, men mest bemærkelsesværdigt var hans ægteskab med den britiske model Jane Birkin. Parret var et af de hotteste kendisensembler i deres tid. Det var Jane Birkin, der sang og stønnede på "Je t'aime... moi non plus", der endte med at blive hans mest kendte melodi. Sammen fik parret datteren Charlotte Gainsbourg, som er skuespiller og sangerinde (hun spiller bl.a. med i "The science of sleep" og Antichrist af Lars von Trier). Gainsbourg var i det hele taget specialist i tvetydigheder og leg med ord og begreber.
I dag er Serge Gainsbourg genstand for en god portion hype både i sit hjemland og i udlandet. Han er blevet beskrevet som i franskmændenes bevidsthed at ligge "et sted mellem Kim Larsen og H.C. Andersen". Han er i høj grad en både folkelig og intellektuel kunstner.

3. Jacques Brel (1929-1978). Belgisk-fransk komponist, digter og sanger. Jacques Brel debuterede i Paris i 1952 og blev snart anerkendt som en af sin tids bedste fransksprogede visekunstnere.
Brels repertoire omfattede både samfundssatire i visen Les Bourgeois (1962) og almene emner som kærlighed og dødsangst i sangene Ne me quitte pas (1959) og Les vieux (1963).
I 1968 fik Jacques Brel stor succes i musicalen Manden fra La Mancha, hvor han spillede hovedrollen som Don Quixote. De sidste år levede han tilbagetrukket, og det vakte stor opsigt, da han i 1977 kort før sin død indspillede en ny plade Brel.

Vi har foredrag i Gentofte, Hørsholm, Gribskov, Halsnæs, Allerød, Furesø, Hillerød, Helsingør og Fredensborg kommune.

Se også vores andre foredrag og debatarrangementer her