Skip to content
Foredragsrække om den franske fremmedlegion i FOF Nordsjælland

Mit Frankrig - Fremmedlegionen

Mit Frankrig - Fremmedlegionen

Foredrag på let forståeligt fransk.

En spændende gennemgang af Fremmedlegionens historie op gennem tiden. Tag med ind bag geledderne i den sagnomspundne franske fremmedlegion. Vi får historien om verdens skrappeste hær og graver ned i nogle af de mest kendte legionærers livshistorier. Vi taler om hvem, der indskriver sig i legionen. Legionen er i dag fortsat en aktiv del af det franske forsvar og er direkte underlagt præsidenten.

  1. Fremmedlegionens historie og filosofi. Den Franske Fremmedlegion blev oprettet allerede i 1831 i Algeriet. Legionens hovedformål var at sikre Frankrig nye kolonier i Nord-Afrika og Fjernøsten. Den spillede en vigtig rolle i krigen i Algeriet mellem 1954 og 1962.

  2. Værdier, traditioner og nuværende missioner i Frankrig og i udlandet. Hvordan har Fremmedlegionen skabt et homogent elitekorps, selvom rekrutterne stammer fra forskellige kulturer, religioner, geografiske områder og sociale baggrund? "Fremmedlegionen er mit fædreland" er alles motto. Men hvad betyder det i virkeligheden?

  3. Hvem er mændene bag legionen?  Hvorfor er den Franske Fremmedlegion så tiltrækkende? 
    Historien om Prins Aage fra Danmark og andre kendte legionærer. Det franske elitekorps er åben for nye rekrutter uanset nationalitet, race eller religion. Er legionærerne virkelig en samling af kriminelle, som har behov for en ny identitet? Ja, nogle af de nye rekrutter har en blakket fortid, men er sorteret fra længe inden de når frem til træningsregimentet. Legionærerne indgår en fem-årig kontrakt, der kan forlænges og efter tre års tjeneste kan de søge om fransk statsborgerskab. En anden gevinst er, at 15 års tjeneste udløser en livsvarig pension. Men er der andre motivationer? Hvorfor blev Prins Aage legionær?