Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

En forudsigelig forbrydelse – kvindedrab i Danmark

En forudsigelig forbrydelse – kvindedrab i Danmark

Der er 536 grunde til at komme til dette indsigtsgivende, tankevækkende og rystende foredrag om kvindedrab i Danmark. Så mange kvinder blev nemlig slået ihjel i Danmark mellem 1992 og 2016. Men hvem slår kvinder ihjel og hvorfor? Hvilke kvinder er særligt udsatte? Og hvordan kan vi bedre forebygge drab på kvinder?

Til foredraget vil Line Vaaben tager udgangspunkt i sin prisbelønnede bog »En forudsigelig forbrydelse«, som hun har skrevet i samarbejde med retsmediciner Asser Hedegaard Thomsen. Hun kommer rundt om kvindedrab set fra et både et retsmedicinsk, kriminologisk, psykologisk og kulturhistorisk perspektiv, og undervejs dykker hun ned i eksempler fra konkrete danske drabssager.

Om Line Vaaben

Line Vaaben (f. 1972) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i år 2000 og har tidligere været journalist på Berlingske Tidende, Fønix Bureau, Politiken, Fyens Stiftstidende og Kristeligt Dagblad. I dag er hun redaktør og journalist på Politiken, forfatter og ekspert i kvindedrab. Hun har skrevet bøgerne »En forudsigelig forbrydelse« (2022) og »Fortællingernes tid« (2019). Hun blev i 2019 nomineret til Cavlingprisen for projektet »1417 drab i Danmark«, og hun underviser i journalistik på alle tre journalistuddannelser samt i privat regi.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag