Litteraturklubben er en foredragsrække, der tager fat på gode bøger og aktuelle forfatterskaber. Vi sætter udgivelser og forfattere under lup og prøver på den måde at se dem fra flere relevante vinkler. Hvad er aktuelt lige nu? Og hvad er det for en forfatter, vi har med at gøre?
Mag.art. Bente Hatting Gjelten sætter fokus på udvalgte værker, der forhåbentlig giver lyst til læsning og tankeflugt.
Hver gang vi mødes, er det med udgangspunkt i ét værk af enten en dansk eller en international forfatter. Det er ikke nødvendigt at have læst værket på forhånd.
1. mødegang: Thomas Mann: »Hans kongelige højhed«
De fleste kender »Huset Buddenbrook«, men alt for få er bekendt med de mange andre hovedværker, herunder »Hans kongelige højhed«, der behandler det eviggyldige tema om en lille prins med en misdannet hånd. I år fejres jubilæet, da Thomas Mann blev født i 1875.
2. mødegang: Sofi Oksanen: »Norma«
Den prisbelønnede finske forfatter Sofi Oksanen sætter fokus på udnyttelsen af kvinder, særligt indenfor skønhedsindustrien. Hun præsenterer i »Norma« en fortælling om en kvinde, der bærer på mystiske hemmeligheder og sære intriger i sin families historie.
3. mødegang: Anne-Marie Vedsø Olesen: »Vølvens vej« og »Snehild«
Glæd dig til eventyr for voksne, inspireret af nordisk mytologi, hvor vi møder helte, heltinder, vølver og kampen mellem det onde og det gode.
4. mødegang: Haruki Murakami: »Byen og dens usikre mur«
En af de smukkeste værker fra den japanske, verdensberømte forfatter. »Byen og dens usikre mur« er hans første bog i seks år, og det er en kompleks blanding af forfatterens tanker om sit forfatterskab samt fiktion, herunder en refleksion over, hvordan man kun kan få adgang til en by, hvis man efterlader sin egen skygge.
5. mødegang: Klaus Rifbjerg: »Rejsende«
Kan man stadig blive grebet af Klaus Rifbjergs forfatterskab i dag? I »Rejsende« undersøger han gennem noveller, hvad der sker med mennesker, der rejser og bryder op.