Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Operaforedrag med FOF Nordsjælland

Opera for alle

Opera for alle

Operagennemgang 2023/2024

Foredragsholder: Sangpædagog, cand.mag. Ib Flemming Hansen

Holder du af opera? – Ellers kan du måske komme til det!
Hermed indbydes der til 6 operaforedrag: 31/8, 14/9 og 12/10 2023 og 22/2, 7/3 og 4/4  i 2024.
Foredragene afholdes i Ingemannsalen i Værløse Kirke.
I den kommende sæson 2023/2024 fortsætter Ib Flemming Hansen sine populære operaforedrag, og der vil blive gennemgået 5 operaer fra Den Kgl. Operas repertoire + 1 surprise. Operaerne vil som sædvanlig blive gennemgået handlingsmæssigt og musikalsk med mange musikeksempler fra diverse DVD-indspilninger. Foredragene er velegnede som forberedelse til en operaaften, og datoerne er lagt efter Den Kgl. Operas repertoireplaner således, at operaerne gennemgås, inden de har premiere på Operaen.

Torsdag 31. august 2023: ”La Clemenza di Tito” (” Titus”) af W.A. Mozart
”Titus ” er Mozarts næstsidste opera. Operaens handling udspiller sig i det gamle Rom i år 79 i Kejser Titus` regeringstid,

Torsdag 14. september 2023: “Skruen strammes” af Benjamin Britten
Grundlag for teksten er en novelle af den amerikanske forfatter Henry James. Det er en uhyggelig opera med overnaturlige kræfter. En ung kvinde bliver af en fin herre ansat som guvernante for 2 børn på et afsidesliggende herresæde. Hun er i starten glad for at være der, men så begynder der at ske mystiske ting, og handlingen intensiveres mere og mere. Sker der overnaturlige ting i virkeligheden, eller er det mest noget der foregår i den unge kvindes underbevidsthed?

Torsdag 12. oktober 2023: ”Eugen Onegin” af P. Tchaikowskij
”Eugen Onegin” foregår i Rusland i 1820-erne – dels på et gods på landet og dels i Sankt Petersborg. Operaen er skrevet over Pushkins store versroman ”Eugen Onegin”. En ung 17-årig kvinde Tatjana forelsker sig dybt i Eugen Onegin, en kynisk Don Juan-type, men han vil  - til hendes store sorg - ikke binde sig til hende. Hun bliver så gift med en ældre fyrste. Men i sidste akt mødes Eugen Onegin og hun igen. Hvordan ender operaen?

Torsdag 22. februar 2024:  Surprise

Torsdag 7. marts 2024: ”Ariadne på Naxos” af Richard Strauss
En raffineret komedie med en blanding af tragik og commedia del arte. Første akt skildrer hvad der sker i kulisserne inden forestillingen. Anden akt er selve operaforestillingen, der er det græske drama om Ariadne og Theseus, hvor de italienske commedia del arte -figurer kommer ind og blander sig forstyrrende i  tragedien.  

Torsdag 4. april 2024: ”Tristan og Isolde ” af Richard Wagner
Wagners tragiske kærlighedsdrama handler om den store kærlighed, som udløses af en trylledrik. Det er stort drama og stor musik.