Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra den 28/9 kl. 17 til og med den 2/10 kl. 05. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Få en rundvisning i Cityringen med FOF

Cityringen - et forvandlet København

Cityringen - et forvandlet København

Et af de mest storstilede anlægsarbejder i Danmark nogensinde er en realitet. Kom med arkitekturguide Frederik Lindskov under jorden, og tag hele vejen rundt om byen. 

10 års arbejde, 32 km tunneller, 17 nye stationer og 25 mia. kr. gør hele forskellen, og har med et trylleslag forvandlet København til en international storby. Dét til trods ligner kongernes stad stadig sig selv, for en del af magien er netop, at byen med en metro 30 m under jorden kan bevares præcis, som den er. 
Cityringen er ikke blot ny infrastruktur, men en helt ny måde at opleve København på. Hver station rejser sig fra dybet som en underjordisk katedral med ovenlys, og hver station er klædt i farver og materialer, der modsvarer parker, pladser og historier fra de mange byrum ovenover. 

På denne tur går vi op og udendørs på en stribe af de allersmukkeste stationer og binder metroanlæg og byrum sammen til en fortælling om et forvandlet København. Rådhuspladsen har netop fået Dragespringvandet opstillet centralt på pladsen, ved Marmorkirken finder vi metroens dybeste station som en underjordisk katedral af polerede kalksten. Ved Orientkaj folder det nye Nordhavn sig ud med en stribe spektakulære bygninger og ved den nye Mimers Plads og Kampsportens Hus på Nørrebro lander vi midt i den bydel, som for nylig blev kåret som verdens hippeste. Vi slutter af på Frederiksberg Allé hvor stationsbygningen er blevet til et nyt lille bycenter tegnet af Cobe.

Inkl. i prisen: Guidet omvisning. Ekskl. metrobillet.

Mødested: Under uret på Københavns Hovedbanegård
Slutsted: Frederiksberg Allé