Skip to content
Bagekursus hos FOF København

Udvidet surdejsbagning – kursus over 2 dage

Vil du gerne i gang med hvede-surdejsbagning, men synes, det virker uoverskueligt og tidskrævende? Så er dette kursus noget for dig! På denne workshop lærer du at bage brød med en supersaftig krumme og sprød skorpe.

Vi starter dagen med at sætte surdejen over. Vi 'hacker' surdejsbagning, så du kan få friskbagt, velsmagende og nærende brød uden at bruge timer i køkkenet. Underviseren bruger en hurtigere metode end den klassiske surdejsmetode – en skøn og praktisk løsning til en travl hverdag, der stadig giver lækkert surdejsbrød.

Undervejs bager vi også noget sødt med overskudssurdejen, f.eks. pandekager. Samtidig får du masser af tips til, hvordan hverdagens bagning bliver nemmere, og hvordan du opnår et endnu mere velsmagende resultat.

Vi smager naturligvis på bagværket, og efter kurset kan du fortsætte derhjemme og imponere familie og venner med dejligt friskbagt brød. Du får masser af inspiration og viden – og ikke mindst en surdej med hjem. Kort sagt: Du bliver (endnu mere) bageglad!

Medbring

Det er en fordel, hvis du kan medbringe følgende, men det er ikke et krav:

  • Et bagestål og/eller en støbejernsgryde med låg, der passer i størrelse til hævekurv
  • En hævekurv til max. 1 kg dej
  • To viskestykker, en karklud og et forklæde
  • En kuglepen eller blyant
  • Et digitaltermometer, der kan måle op til 100 grader
  • Poser til at transportere brødet hjem
  • En beholder (2-3 dl) med låg til surdejen
  • Egne drikkevarer

Derudover kan der være andet bageudstyr, som vi evt. beder dig om at medbringe. Vi udsender et velkomstbrev ca. en uge inden kurset med yderligere information.

Værd at vide 

Råvarer er inkluderet i prisen. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes tilmeldingen til madkurser ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid for at sikre din plads.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 14.11.2025 16:30-21:00 KBH V, Humletorvet Bettina Brønnum Lohse
2 Lørdag 15.11.2025 10:00-15:30 KBH V, Humletorvet Bettina Brønnum Lohse
Bettina Brønnum Lohse underviser hos FOF København
Underviser

Bettina Brønnum Lohse

Uddannelse: Jeg er uddannet cand.scient.soc med diplom i ernæring og sundhed.

Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet indenfor mange forskellige aspekter af madens univers. Med baggrund i min uddannelse og mine rejser som kulturgeograf, har jeg udviklet en dyb kærlighed til de italienske, spanske og asiatiske køkkener. Derudover arbejder jeg med sanselig mad med mange grøntsager, opskriftsudvikling, gastronomisk teambuilding og reducering af madspild.

Undervisningserfaring: Har undervist siden 2008.

»Helt kanon bagekursus kørt af Bettina Brønnum Lohse! Vi fik lært alt om surdej for nybegyndere og havde en superhyggelig dag :-) Bettina fungerede som en dygtig og meget skøn underviser – og vi fik selvfølgelig også smagt på brødene, som var tip-top!«
– Deltager på Bagekursus