Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Vinsmagninger med de bedste hvidvine hos FOF København

Chablis

Chablis

Chablis er et af de absolut kendteste vinnavne, og selvom ”hvid bourgogne” er et emne vi jævnligt har på programmet i FOF København, er det som regel mere med hovedvægten på topvinene fra Meursault, Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet.

Chablis ligger ret isoleret ca. 125 km fra det øvrige Bourgogne og regnes næsten som et distrikt for sig selv fremfor en del af Bourgogne. F.eks. hvis man spørger den mindre kyndige vindrikker, som nok kun associerer chablis-vinene med billig og kedelig supermarkedsvin.

Men kan nogle chablis’er mon egentlig måle sig med de bedste vine fra f.eks. Meursault og Puligny-Montrachet? Måske ikke helt, men man skal i den forbindelse huske på, at chablis også generelt koster mindre. Og man kan bestemt finde vine, der er gode, men samtidig koster mindre eller det samme. Derfor er Chablis et distrikt, der er spændende for seriøse bourgogne-elskere.

Vi smager cirka seks vine og gennemgår distriktet, dets historie, geografi, klassifikation, bedste producenter og bedste årgange – som ikke altid flugter helt med det øvrige Bourgogne, netop fordi Chablis ligger lidt for sig selv.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser