Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra torsdag den 28/9 kl. 17 til og med mandag den 2/10 kl. 5. I dette tidsrum er det ikke muligt at foretage tilmeldinger. Kontoret er lukket for henvendelser fredag den 29/9.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked, når vi åbner igen
Vinsmagning hos FOF København

Store vinoplevelser

Store vinoplevelser

Dette er foredragsrækken med smagning for både nye og tidligere kursister, der føler de befinder sig på et vist niveau mht. viden om vin og erfaring med vinsmagning.

Her er muligheden for ekstraordinære oplevelser med smagning af exceptionelle vine, man normalt ikke selv går ud og køber.

Over fem aftener smager vi os gennem enkeltområder og udvalgte temaer fra vinens verden. Ved intens og pædagogisk smagning sideløbende med gennemgang af baggrundshistorier, nyeste trends og sammenhængen mellem druer, vinifikation, jordbund, klima og de enkelte slotte, lærer vi for alvor vinen i glasset at kende.

Grundbegreber som "at blive en dygtigere smager", opbevaring af vin, dekantering m.m. gennemgås løbende. Vi smager nogle af de bedste vine fra områderne – normalt omkring seks forskellige pr. gang.

1. Australien –Barossa Valley vs. McLaren Vale

Vi sammenligner stilarter ved at smage en række vine lavet på shiraz fra top-producenter fra de to bedste australske vindistrikter. Hvor står australsk vin i dag?

2. Priorat 

Spaniens ’nye’, store distrikt, der i 1990’erne blev berømt for kraftfulde kvalitetsvine, fortsætter med at udvikle sig, og nye kultvine kommer til, samtidig med at mange producenter har taget en mere elegant stilart til sig, så deres vine fremstår mindre ’port-agtige’ end tidligere. Vi tager pulsen på distriktet og dets vine – også fra de nærliggende randområder op til Priorat.

3. Côte-Rôtie og Hermitage 

Vi smager og bedømmer nye årgange, tendenser og producenter i disse to klassiske distrikter i det nordlige Rhône.

4. Canada 

Canadisk vin er ikke længere noget man skal grine af og der laves flotte vine med et kølisk, mineralsk udtryk på både pinot noir, chardonnay og riesling, ligesom der er spændende mousserende vine. I en tid hvor mange efterspørger 'kølige', friske vine, er canadisk vin et interessant, men stadig ret ukendt, alternativ. Vi gennemgår og smager os igennem Canada som vinland.

5. Vinbedømmelser og karakterer 

Otte år efter at vinguruen Robert Parker gik på pension og solgte sin publikation Wine Advocate, er der stigende modstand imod at bedømme vin med karakterer, og det paradoksale er, at mange vinhandlere fortsat citerer, at Robert Parker har givet en vin x antal points, hvor det rettelig er en anden person ansat som vinanmelder på hans tidligere publikation Wine Advocate. Mange vine bliver bedømt meget forskelligt af de førende internet-sites Wine Advocate, Vinous og Wine Spectator, som alle tre har mange forskellige mere eller mindre vinkyndige personer ansat, der smager og bedømmer 10.000-vis af vine hvert år. Man ser ofte, at bedømmelser på vine går væsentlig ned eller op, når en ny vinskribent afløser en anden, men mange forbrugere opfatter vinbedømmelser/-karakterer som noget objektivt og éntydigt. Hertil kommer, at mange vinhandlere selekterer i points og kun viser de høje, men undlader de lave, og forbrugeren har ikke en chance for at gennemskue det. Men er der en fremtid for at bedømme vin med karakterer og hvad er faldgruberne? Vi udfordrer vinbedømmelser ved at smage en række spændende kvalitetsvine, der har fået forskellige, (for) høje og (for) lave points.

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser