Vi skåner miljøet og udgiver ikke længere et trykt katalog.
Læs mere her.Vi skåner miljøet og udgiver ikke længere et trykt katalog.
Læs mere her.Dette er foredragsrækken med smagning for både nye og tidligere kursister, der føler de befinder sig på et vist niveau mht. viden om vin og erfaring med vinsmagning.
Her er muligheden for ekstraordinære oplevelser med smagning af exceptionelle vine, man normalt ikke selv går ud og køber.
Over fem aftener smager vi os gennem enkeltområder og udvalgte temaer fra vinens verden. Ved intens og pædagogisk smagning sideløbende med gennemgang af baggrundshistorier, nyeste trends og sammenhængen mellem druer, vinifikation, jordbund, klima og de enkelte slotte, lærer vi for alvor vinen i glasset at kende.
Grundbegreber som "at blive en dygtigere smager", opbevaring af vin, dekantering m.m. gennemgås løbende. Vi smager nogle af de bedste vine fra områderne – normalt omkring seks forskellige pr. gang.
Engang blev vinene fra Beaujolais anset som ligeså gode som – og faktisk også hørende til i – Bourgogne. Så kom nedturen med 1970’ernes masseproduktion og ”nouveau” og væddeløb om at komme først frem med den nygærede, udrikkelige vin. Men de seneste ti år er udviklingen vendt, og ingen franske vindistrikter er gået så meget frem som netop Beaujolais. Distriktet har fanget forbrugernes – og navnlig de unges – smag og lyst til at prøve øko-, natur- og bio-vine. En ny generation har taget over og laver saftige og dejlige vine, der kun mangler at overbevise alle fordommene om fortidens sjaskede vine. Vi smager en række af øjeblikkets bedste top-beaujolais'er.
I november 2019 deltog Jesper Hedegaard i en Master of Wine-smagning i London af mere end 80 røde bordeaux-vine i den fremragende årgang 2019. Han valgte den hårde blindsmagnings-session og smagte alle vinene blindt – og det gav nogle spændende og overraskende resultater, som han tog med hjem på smageblokken og købte ind ud fra. Han glæder sig til at præsentere seks flotte og undervurderede bordeauxvine fra Margaux, St. Julien, Pauillac, St. Estephe og Pomerol i årgang 2019 i prisklassen ca. kr. 350-550 kr., der alle scorede højt – og højere end langt dyrere vine.
Mange har en tro på, at en Brunello di Montalcino til enhver tid kan slå en Chianti Classico, men sidstnævnte har oplevet en stærkt stigende kvalitet og nye kategorier som Gran Selezione har yderligere hævet kvaliteten – men desværre også priserne. Vi smager en stribe top-producenter fra Chianti i de nyeste top-årgange op imod en ”benchmark” Brunello di Montalcino.
Kvaliteten er støt stigende i Argentina, som mange i dag regner for Sydamerikas bedste vinland foran Chile. Vinbønderne satser bl.a. på at lave virkelig gode kvalitetsvine fra højt beliggende enkeltmarker og druerne er navnlig cabernet sauvignon og malbec. Vi smager etablerede navne og nye stjerner – og forskellene på de to store rødvinsdruer.
De portugisiske rødvine bliver bedre og bedre, navnlig fra Douro-dalen, hvor man også laver portvin. Vinbønderne har fået bedre styr på at lave vin i de høje temperaturer og vinene får større friskhed og klasse og ligner mindre og mindre vine, der egentlig burde have været portvine. Her smager vi forskellige stilarter og forskelle og nogle af øjeblikkets bedste producenter og vine, for at se hvor langt Portugal er kommet med kvalitetsrødvine.