Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Rundvisninger, Amalienborg, Enevælde, FOF København

Enevældens København

Enevældens København

Da enevælden blev indført i 1660, satte den sit umiskendelige mærke på København med en ny, helt regulær bydel. Omkring en stor paradeplads med Kong Christian den 5.s rytterstatue i midten, rejstes en krans af palæer i tidens stil med Charlottenborg som det fornemste.

Dronning Sophie Amalie føjede dertil sit lystslot, der ganske vist brændte i 1689, men 60 år senere gav navn til den kongelige residens med rytterstatuen af Frederik den 5. – ”from, fredselskende og en beskytter af kunstarterne” som indskriften lyder.

Frederiksstaden, der står på UNESCOs tentativliste til verdensarven, er enevældens apoteose af gud, konge og fædreland i stram aksefasthed og regularitet.

Vi begynder vores vandring på Kongens Nytorv, fortsætter til Garnisons Kirke og gennem Amaliehaven til Amalienborg og slutter med et kig ind i Marmorkirken.

Mødested: Ved Mindeankret for enden af Nyhavn.

Bemærk: Hvis der i kirkerne foregår kirkelige handlinger såsom vielse, dåb, bisættelse osv., vil det ikke være muligt at aflægge besøg.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture