Skip to content
Foredrag med Barbara Kaad Ostenfeld

Barbaras hemmelighed

Barbaras hemmelighed

Barbaras Kaad Ostenfeld.

Siden barnsben har kunstneren BAKAOS holdt sin kreativitet for sig selv. Kun den nærmeste familie kendte til den, indtil hendes veninde gennem 20 år pludselig opdagede det skjulte talent og gav den dengang 41-årige Barbara en idé, som skulle vise sig at blive startskuddet på en kunstnerisk karriere og ikke mindst… en livsmission.  

BAKAOS, med fødenavnet Barbara Kaad Ostenfeld, har været kreativ siden hun kunne holde på et tegneredskab. Hun kunne fordybe sig kreativt i timevis. Det var her hun fandt ro. Barbara rummede samtidig en stor følsomhed og empati, samt en nysgerrighed på verden og de forskelligheder hun mødte på sin vej. 
Som 18-årig flyttede Barbara 4,5 år til Bruxelles som viste sig at være et mekka for mangfoldighed. Her inspirerede byens forskelligheder, på tværs af kultur og etnicitet, Barbara til at flytte til Cameroun, i Central Afrika, hvor Barbara efter 4 år graduerede med en bachelor i journalistik taget på fransk og engelsk - i øvrigt som den første hvide i skolens (ESSTIC, Yaoundé) historie. 

Barbara har altid fulgt sit hjerte og intuition og gennem hele livet har hun altid haft følelsen af at stikke ud, og ikke passe ind.  Det samme gælder i kunsten, hvor hendes kunst heller ikke ligner noget nogen andre laver. 

BAKAOS’ farverige livsfilosofiske værker handler bl.a. om at vi skal yde omsorg for hinanden og acceptere, omfavne og give plads til hinandens forskelligheder. At det er vores forskelligheder såsom udseende, etnicitet, kultur, evner, tanker og seksualitet m.m. der gør verden til et spændende sted at være og som gør at vi kan mere sammen.  Når vi accepterer og omfavner hinandens forskelligheder bidrager vi til fred mellem mennesker; globalt, nationalt og lokalt. Både indre og ydre fred.  
BAKAOS kalder derfor sin kunst for ’Kunst for Fred’ og har gjort det til sin livsmission at inspirere mennesker til at huske at værdsætte og acceptere forskelligheder og ikke mindst værdsætte sig selv.
BAKAOS fik i 2021 tildelt en sølvmedalje for sit kunstneriske arbejde, af foreningen ASL (Arts Sciences Lettres), af 1915, i Paris. Hun har desuden været tilknyttet UNESCO Community Association i Paris, siden 2019. 
BAKAOS’ har atelier i Værløse.

Facebook www.facebook.com/artbybakaos
Instagram www.instagram.com/artbybakaos
www.bakaos.dk