Skip to content
Foredrag med Anne Marie Vessel Schlüter i FOF Nordsjælland 2023

På skrå brædder og bonede gulve

På skrå brædder og bonede gulve

Anne Marie Vessel Schlüter har været på en livsrejse, der er de færreste forundt. Med Det Kongelige Teater som den faste ramme gennem mere end 66 år – som danser, balletskoleleder, instruktør og koreograf – har hun arbejdet sammen med koryfæer som Harald Lander, Flemming Flindt, John Neumeier og den russiske verdensstjerne Rudolf Nurejev. Og som landets førstedame sad hun til bords med nogle af periodens mest indflydelsesrige statsledere, Margaret Thatcher, Mikhail Gorbatjov og Nelson Mandela. 

Anne Marie Vessel Schlüter har nu sammen med journalist Trine Munk-Petersen sat ord på sit liv. Det er blevet til erindringsbogen På skrå brædder og bonede gulve (Gyldendal 2022).

I en samtale mellem de to fortæller Anne Marie Vessel Schlüter om sin opvækst i en varm og utraditionel familie, om livet inden for Det Kongelige Teaters tykke mure og ikke mindst om sin kærlighed til Danmarks store nationalkoreograf, August Bournonville.

Hun beretter også åbent om forholdet til den 16 år yngre kollega Alexander Kølpin, som hun fik sønnen Niclas med, om forelskelsen i den 20 år ældre statsminister Poul Schlüter, og om at komme videre i livet efter Schlüters død i 2021.