Skip to content
Foredrag om fremtidsfuldmagt i FOF Nordsjælland 2023

Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagt – hvorfor og hvordan?

Vi bliver generelt ældre og det indebærer for mange af os, at vi sent i livet, grundet bl.a. sygdom, at vores interesse for vores økonomi svækkes eller helt forsvinder. Som pårørende ved mange, at det en svær situation at komme den ældre til hjælp. Der kan for eksempel ikke hæves penge, betales regninger eller bestilles tid hos lægen.
Flere af os har haft ældre familiemedlemmer, der har afleveret en generalfuldmagt til deres bank og eventuelt til andre. Disse fuldmagter har dog givet problemer og efter indførelse af fremtidsfuldmagten vil brugen af generalfuldmagten sandsynligvis helt afvises.
Ideen med at udfærdige en fremtidsfuldmagt er, at man selv får medbestemmelse over, hvem der skal varetage ens behov, den dag man ikke mere selv kan. Med fremtidsfuldmagten kan man fx også vælge at få flere fuldmagtshavere.
Advokat Heidi Hyldgaard fortæller om hvordan man opretter en fremtidsfuldmagt og bl.a. får fuldmagten korrekt registreret i registeret for fremtidsfuldmagter. Kom og få besvaret dine spørgsmål.
Arrangeret i samarbejde med Ældresagen i Gentofte.