Skip to content
Foredrag om fremtidsfuldmagt i FOF Nordsjælland 2023

Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagt

Vi bliver generelt ældre og det indebærer for mange, at de sent i alderen grundet sygdom, demens eller andre forhold oplever, at evnen til at varetage egne både økonomiske og fysiske interesser svækkes eller helt forsvinder.

Som pårørende er det en svær situation at hjælpe. Der kan ikke hæves penge, betales regninger, bestilles lægetid eller andre praktiske ting, som vi foretager os på næsten daglig basis.

Flere af os har haft ældre familiemedlemmer, der har afleveret en generalfuldmagt til sin bank og eventuel til andre, men disse generalfuldmagter har mødt store udfordringer, og efter indførelse af fremtidsfuldmagten må det forventes, at brug af generalfuldmagter helt afvises.

Tanken med at udfærdige en fremtidsfuldmagt er at selv at have medbestemmelse over, hvem der skal varetage vores behov den dag, vi ikke kan selv. Og med fremtidsfuldmagten kan vi vælge at lade flere være fuldmagtshavere, og vi kan opdele fuldmagten mellem flere.

Advokat Heidi Hyldgaard har erfaring i at udarbejde disse fuldmagter og kan rådgive om, hvordan man får fuldmagten korrekt registreret i Fremtidsfuldmagts registeret. Kom og bliv klogere og hør om dine muligheder og få besvaret dine spørgsmål.

Arrangementet er arrangeret i samarbejde mellem FOF Nordsjælland og Ældresagen.