Skip to content
Heldagstur til Roskilde med besøg i Roskilde Domkirke med FOF Nordsjælland

Domkirkebyen Roskilde

Domkirkebyen Roskilde

Roskilde ligger hævet over landskabet smukt beliggende ved Roskilde Fjord, og allerede på lang afstand kan du, når du kører mod byen, se de to tårne på Roskilde Domkirke, som gemmer på en dejlig historie.

Her får du historie, kultur og natur i rigelige mængder. Fortællingen om Roskilde går tilbage til vikingetiden og middelalderen. Vi skal opleve Roskilde Domkirke, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Her tager FOF Nordsjællands guide Kristiane Rothschild, der tidligere har arbejdet med formidling i domkirken, os med på en kongelig tidsrejse. Vi møder 40 konger og dronninger i Danmarks kongelige gravkirke, hvor tre af vikingetidens konger er begravet: Harald Blåtand, Svend Tveskæg og Svend Estridsen, og hvor alle danske konger siden 1500-tallet er begravet. Vi hører også om Margrethe 2.’s gravmæle, der er opstillet i kirken, men er tildækket, da gravmælet først vises frem for offentligheden efter Dronningens død. 

Vi besøger også Vikingeskibsmuseet, hvor du får tid til at opleve området og de originale vikingeskibe, der blev udgravet i Roskilde Fjord i 1962. De næsten 1.000 år gamle skibe er udstillet i Vikingeskibshallen og står som sorte silhuetter med fjorden som levende bagtæppe. Undervejs gør vi stop for frokost.

Pris inkl. guidet bustur, entré til Roskilde Domkirke og Vikingeskibsmuseet samt frokost. Drikkevarer er ikke inkl. 

Mødested: Espergærde Station (p-plads) eller Hellerup Station (busholdeplads).

Husk at oplyse ved tilmelding, hvor du/I står på: Espergærde eller Hellerup.