Skip to content
Besøg haven på Overdrevet med FOF Nordsjælland

Haven på Overdrevet

Haven på Overdrevet

I et fredet område med bakker og skove, blot 45 minutters kørsel fra København, ligger Haven på Overdrevet. Haven er 2500 kvadratmeter stor og skråner ca. 8 meter ned mod Buresø, hvilket giver fine muligheder for at dyrke mange slags planter, da drænet altid er i orden. 

Et vandløb snor sig gennem haven og passerer små søer undervejs. Her er skov- og surbundshave med rododendron, primula, Trillium, Meconopsis m.m.

I en del af forhaven samt i bede rundt om huset er anlagt stenbede. Store sten er hjemført fra nærliggende marker og spændende interiører er opbygget i hævede bede. Dværgstedsegrønne danner sammen de store sten selve arkitekturen i bedene, hvorimellem der så er sat alpine planter.

I randbede i forhaven omkring græsplænen med hævede stenbede, findes stauder og roser integreret med smukke buske som baggrund. 

Hvert år rekvireres der frø fra forskellige klubber, og derudover laves en del planter fra stiklinger af bl.a. småbladede rododendron og dværgstedsegrønne. Det er spændende at følge, om det lykkes at formere arter, man ikke har - samt at få rod på træer og buske, man ikke tidligere har prøvet at stiklingeformere.

Jørn Dannesboe viser os rundt i sin have. Den gamle gartner bruger al disponibel tid i sommerhalvåret på havesysler. Om vinteren holder Jørn foredrag og har desuden skrevet en del havebøger og haveartikler. 

Du er velkommen til at medbringe kaffe, som kan nydes i haven.

Mødested: Haven på Overdrevet, Tjørnevej 1, Jørlunde Overdrev, 3550 Slangerup