Skip to content
Hvidøre

Strandvejens palæer og kulturperler - andre veje

Strandvejens palæer og kulturperler - andre veje

Med Strandvejen og Kystvejen, som omdrejningspunkt, tager vi på en guidet gåtur nordpå på ca. 3 km fra Skovshoved Havn og retur for at opleve, hvad der gemmer sig af kulturperler og utrolige historier langs de to veje – og det er ikke så lidt.

Vi hører om Christiansholms Batteri og Slot, oplever den smukke hvide bygning med det kuppelformede spir, Hvidøre – der egentlig er et slot, og hilser på Danmarks største polarforsker Knud Rasmussen. Vi forsøger også at finde frem til, hvorfor det tidligere kulfyrede Skovshoved elektricitetsværk ombygges til det første vekselstrømsværk i Danmark.
Hvilken trist historie, der ligger til grund for monumentet Emilias kilde. Og hvem der i 1800-tallet bor i den imponerende villa Belvedere? Vi returnerer til den udbyggede Skovshoved Havn med én af Arne Jacobsens unikke værker ”Paddehatten”, og der er mulighed for at slutte turen med en kaffe eller sandwich på egen regning.

Hvis du har været med på turen: Strandvejens palæer og kulturperler, så vil turen være en perfekt forlængelse, men ingen nødvendighed. Vi går i et raskt tempo.

Mødested: Skovshoved Havn (nord) ved tankstationen, Kystvejen 24, 2920 Charlottenlund.

Se også vores andre ture og rundvisninger her