Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Thornæs Destilleri - det første destilleri i Nordsjælland, der fokuserer på produktion af dansk single malt whisky

Thornæs Destilleri – whisky, gin og snaps hos Nordsjællands første whiskydestilleri

Thornæs Destilleri – whisky, gin og snaps hos Nordsjællands første whiskydestilleri

– whisky, gin og snaps hos Nordsjællands første whiskydestilleri

Tæt på Gribskov Skov i Kagerup finder du gården Falkendal, som gemmer på det første destilleri i Nordsjælland, der fokuserer på produktion af dansk single malt whisky. Det er Thornæs Destilleri, der udover whisky, også fremstiller en række andre spiritusprodukter, bl.a. gin, snaps og æblebrændevin i det rustikke og charmerende destilleri. 
På denne skræddersyede tur starter vi med en lille velkomst smagsprøve inden vi skal have et unikt indblik i de arbejdsprocesser, der skal til for at kunne forvandle vand, gær og malt til whisky. Vi skal høre om, hvorfor kedlerne er lavet af kobber? Og der vil blive fortalt om den øvrige produktion, herunder hvordan krydderier, urter og frugt bliver til fx gin, snaps og brandy. Vi kommer også på rundvisning i destilleriet og ser de smukke kobberkedler, hører om træfadenes virkning på råspritten, og hvorfor man har så mange typer af tønder. Efter rundvisningen skal vi selvfølgelig også smage på nogle af de gode sager, mens vi bliver guidet igennem produkternes udtryk, smagsnoter og serveringsforslag. Og afslutningsvis vil der være mulighed for at købe lidt godt med hjem fra destilleriets gårdbutik – til specielle fredagspriser. 
Så kom med til en helt særlig aften på Thornæs Destilleri og få et indblik i processer og fremstilling samt smagning af op til flere af destilleriets produkter.

Arrangementet inkluderer rundvisning, foredrag og smagning af 4 produkter med mulighed for flere. På dagen er der mulighed for gode køb i butikken med bl.a. 10 % på al gin og snaps.

Mødested: Thornæs Destilleri, Kagerup Byvej 20B, 3200 Helsinge.

Se også vores andre ture, rundvisninger og byvandringer