Skip to content
Besøg hos Flora Danica

Flora Danica – verdens mest eksklusive stel

Flora Danica – verdens mest eksklusive stel

Flora Danica fra Royal Copenhagen er et af verdens mest eksklusive stel og historien om Flora Danica er tæt knyttet til det danske kongehus siden 1700-tallet.

På denne Flora Danica oplevelse fortæller Jamie Lago fra Danica Experience, der har arbejdet mere end 22 år hos Royal Copenhagen, den fantastiske historie fra da de første motiver i værket blev udgivet, og videre til fremstillingen af det første Flora Danica stel - et nationalt klenodie fra det 18. århundrede. Du hører også hvem der gennem tiderne har modtaget nogle markante Flora Danica stel.

Dette er ikke kun en historiefortælling om et unik stel og dansk håndværk, men også fortælling om konger og dronninger, prinser og prinsesser som gennem århundreder er blevet berørt at dette fantastiske stel.

Undervejs oplever du stellet helt tæt på da vi undervejs spiser Petit Four af en Flora Danica tallerken. Hertil serveres et glas champagne. 

Lad dig rive med af den underholdende fortælling om Flora Danica - med facts og fun facts. Du er også meget velkommen til at stille spørgsmål undervejs.

Pris er inkl. fortælling, Petit Fours og et glas champagne.

Mødested: Royal Copenhagen, Amagertorv 6, 1160 Kbh. K. Vi mødes i flagship store, og går samlet til lokalet vi skal være i.


Jamie Lago fra Danica Experience:
Flora Danica – en passion for livet

Siden jeg, som ganske ung, første gang så Flora Danica stellet var jeg utrolig fascineret af det.
Med denne fascination af stellet og med mere end 22 år hos Royal Copenhagen i forskellige stillinger, har jeg tilegnet mig en sammensat og helt unik viden om Flora Danica stellet.Det har givet mig en indsigt i Flora Danica Stellets spændende historie - en historie der involverer konger og dronninger, prinser og prinsesser. En historie om et af verdens bedst bevarede stel fra det 18. århundrede og frem til i dag - et af verdens mest eksklusive og kostbare stel. Med 24 karats guld på kanten, håndmodellerede blomster, mange lag af farver og adskillelige brændinger imellem, er det en historie om et helt unikt håndværk som fortsat udøves i Danmark.

I alle årene har en del af mine forskellige stillinger hos Royal Copenhagen altid inkluderet formidlingen af den mere end 230 år gamle historie og fortællingen om håndværket bag Flora Danica. Jeg har altid med stor glæde og passion fortalt den interessante historie om Flora Danica stellet for internationale kunder, VIP-gæster og journalister, hvilket har ført til at jeg flere gange har været på TV flere steder i verden (fra Tyskland til Asien). 

I dag arbejder jeg ikke længere hos Royal Copenhagen, men er ejer af Danica Experience, hvor jeg fortsætter min passion for historiefortællingen om stellet og tilbyder unikke og eksklusive Flora Danica events og oplevelser. 

Jamie Lago