Skip to content
Få historien om Amager med byhistoriker Allan Mylius Thomsen

Historien om Amager - foredrag med spisning

Historien om Amager - foredrag med spisning

Første gang Amager nævnes i historiske kilder er det som "Amhage". "Hage" står for "pynt" eller "odde", og forleddet "Am" kan have været øens navn i oldtiden.

Byhistoriker Allan Mylius Thomsen fortæller om Amagers historie fra de tidligste tider. Øen som biskob Absalon fik med, da han i 1157 fik overdraget Støvnæs halvherred af kong Valdemar I. Senere lod han dog øen komme under bispesædet i Lund, hvor det hørte under til Roskildefredden i 1658. Vi hører også om de hollændere som Chr. II hentede til øen, og de byer de byggede.

Vi hører om hvordan byerne Tårnby, Kastrup, Store Magleby, Sundbyerne og Dragør opstår og øen udvikler sig. Frem til 1896 gik Tårnby helt ind til Paghs Boulevard, og først i 1902 blev Sundbyerne en del af København. Her opstod det mindste af de københavnske brokvarterer, nemlig Sønderbro, der går fra Christianshavns Vold og ud til Paghs Boulevard.

Vi får historien om landbrugs- og fiskerøen, der langsomt blev forvandlet til arbejderøen, hvor parcelhuskvarterer og Kastrup Lufthavn efterhånden overtog de mange grønne marker. Om øen der i 1940'erne og 50'erne voksede til næsten dobbelt størrelse. En historie, der bringer os frem til vore dages Amager.

Programmet består af et foredrag med efterfølgende frokost. 

Pris er inkl. foredrag og frokost, ekskl. drikkevarer. 

Mødested: Teglkroen, Teglgårdsstræde 17, 1452 København K.