Skip to content
Foredrag hos FOF København – Mit Italien: Campania – Amalfikysten, Pæstum og Hercolaneum

Mit Italien: Campania – Amalfikysten, Pæstum og Hercolaneum

Mit Italien: Campania – Amalfikysten, Pæstum og Hercolaneum

Helt tilbage fra de gamle grækere og frem til nutiden har Campania og Amalfikysten været både en eftertragtet destination, et tilflugtssted og en kæmpe inspiration ikke kun for de rigeste og magtfulde i antikken, men sandelig også for moderne forfattere, kunstnere og lærde.

Der venter et væld af vidundere i Campania; startende fra fascinationen, som vulkanen Vesuvius udøver, til de verdenskendte arkæologiske steder som Pompeji, Pæstum og Hercolaneum. Af mange grunde er disse steder blevet til de privilegerede mål for dannelsesrejsende generationer af intellektuelle i deres Grand Tour. Vi besøger Herculaneum og Pæstum og fortsætter vores rejse langs Amalfikysten, en 50 kilometer lang dialog mellem land og vand med betagende landskaber, som nu er beskyttet under UNESCO. Langs denne spektakulære kyststrækning flettes historier om søfolk fra den antikke søfartsrepublik Amalfi med historier om de rige og magtfulde købmænd, som her lod opføre deres pragtfulde villaer.

Men Amalfikysten er også historien om generationer af fiskere, som byggede små byer som perler på en række: Positano, Amalfi, Atrani, Ravello, Minori og Cetara. Kunstnere fra alle verdenshjørner har foreviget disse landskaber. Lad os se dem sammen og vær velkommen til en dagdrøm!

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag