Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Kultur hos FOF København

Mit Italien: La Sardegna

Mit Italien: La Sardegna

Sardinien er så kæmpe og fascinerende, at vi vælger at gå i dybden med fire overraskende foredrag. Velmødt til 2 + 2 virtuelle inspirationsrejser på let forståelig italiensk. Vi starter i efteråret 2023 og slutter i foråret 2024. Sproglærer, kunsthistoriker og kulturformidler Silvia Gilli fortæller. 

Sardinien – de centrale og nordlige dele af regionen

Vores Sardinien på stor skærm byder på en fordybelse igennem kunst, historie, mystik og traditioner på en af Italiens største øer. Du vil komme til at møde en helt anderledes kultur, så dyb og fuld af mystik og traditioner, at du uden tvivl vil ønske at få mere og mere at vide. Vores rejse begynder i den centrale del af Sardinien, den bjergrige Barbagia, og fortsætter til den nordlige kyststrækning, igennem forhistorien med den nuraghiske kultur ved Kæmpernes Gravstedet i Palau. Du vil opdage, hvilken dyb relation Danmark har til den sardiske kultur.

Sardinien – de nordlige og vestlige dele af regionen

På vores anden rejse møder vi den skønneste middelalder på Sardinien, hvor den kæmpestore ø bliver opdelt i fire giudicati; fire politiske jurisdiktioner etableret under den sene byzantinske herredømme. Der bliver oprettet et væld af enestående romanske kirker, fascinerende middelalderborge og frem for alt en meget tidlig politisk opdeling i fire selvstændige stater, hvor den ene bestod gennem fire århundreder, og hvor arkitekturen bærer et tydeligt byzantinsk præg. Vores besøg omfavner både antikken og nutiden: Vi besøger blandt andet den arkæologiske by Tharros, naturområdet Cabras, den lille hyggelige Bosa og desuden den nyere by Arborea, der blev til under fascismen, og som repræsenterer Italiens indre migration i diktatorens tid.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag