Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.

Madkurser hos FOF København

Øl og mad

Øl og mad

På kurset vil vi smage og lære om nye og anderledes øl. Vi skal tilsætte øl i maden, og finde øl der passer til forskellige retter. Mange af de retter og saucer der oprindeligt er tilsat vin, kan sagtens klare øl i stedet – og det skal vi udforske. Vi kombinerer de forskellige øltyper med små matchende retter vi tilbereder i køkkenet.

Kurset afvikles af Paw Peter Nielsen uddannet Kellner (ølsommelier) fra Hotel- og Restaurantskolen i København. På kurset vil du bl.a. lære hvornår det er muligt at erstatte vin med øl og hvordan øl kan bruges i maden på de bedst tænkelige måder

Vi fokuserer på de enkle råvarer, og prøver at forstå hvilke typer af øl der egner sig bedst i de forskellige retter. Og vi skal selvfølgelig smage på øllet og maden.

Efter kurset vil I kunne fortsætte derhjemme med at eksperimentere og finde nye spændene variationer af retter tilsat øl.

Medbring

Drikkevarer, viskestykke, karklud, en god køkkenkniv, forklæde og 2-3 bøtter til evt. madrester.

Værd at vide

Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer. Råvarer og øl er inkl. i prisen. Kurset bliver afholdt i FOFs helt køkken på Humletorvet ved Carlsberg Station. Af hensyn til planlægning og indkøb lukkes madkurser for tilmelding ca. 7 dage før kursusstart. Tilmeld dig derfor gerne i god tid, så du er sikret en plads.

Familie på madkursus

MAD OG VIN

Se alle aktuelle kurser