Skip to content
Rundvisninger og ture hos FOF København

Nordø – Nordhavns helt nye byområde – med kaffe og kage

Nordø – Nordhavns helt nye byområde – med kaffe og kage

I mere end 100 år var det store, forblæste nordhavnsområde indhegnet og utilgængeligt for alle andre end havnens ansatte. Nu er alt forandret. Den vildeste bydel i København hedder Nordhavn! Nordø er Nordhavns nyeste tilføjelse og står til at blive bydelens mest eksklusive kvarter, hvilket ikke siger så lidt, når Nordhavn i forvejen er Danmarks dyreste byområde.

Kom med på en gåtur ved vandet og oplev nyskabende dansk arkitektur på stribe. Vi starter ved Nordhavn St. og passerer Charlottehaven og tårnet med hotellejligheder tegnet af Lundgaard & Tranberg. Vi hører om Nordhavns nye metrostation og ser på PFA, Riffelsyndikatet, Paustian, Svanemølleværket, Tumlingerne, Østre Landsret, Comwell, CIS og containerhavnen CMP. Vi går forbi Danmarks største p-anlæg under Kronløbsøen og besøger Konditaget Lüders og den nye ‘havbunds’-park nedenfor.

Vi ser de ombyggede cementsiloer, Portland Towers, FN-Byen, The Silo og det nye kollegie UMEUS. Vi runder af med besøg på Nordø, som utvivlsomt bliver Nordhavns nye stjerne med det spektakulære byggeri »Spidsen« af Cobe der rejser sig hele 62 m og rummer Danmarks største indendørs atrium. Nordhavn er blevet symbolet på dansk arkitekturs nye guldalder.

Vi slutter turen med kaffe og kafe i The Silo.

Værd at vide

Mødested: Hovedindgangen til Nordhavn S-station, Østbanegade, 2100 København Ø.

Slutsted: Restaurant Silo, The Silo, Nordhavn.

Praktisk: Turen er 3-4 km og har en varighed på ca. 2 timer og 30 minutter. Derudover foregår turen i normalt gangtempo og egner sig ikke for langsomt gående eller gangbesværede.  

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture