Skip to content
Sejltur med FOF København – foto Visit Denmak, Kim Wyon

Arkitekturperler fra søsiden – havnerundfart med frokost

Arkitekturperler fra søsiden – havnerundfart med frokost

Få en ren saltvandsindsprøjtning af københavnsk stjernearkitektur, når arkitekturguide Frederik Lindskov fortæller om forvandlingen af de store havneområder over de sidste 20 år.

Vi tager hele turen forbi Nordhavn og Trekroner til Christianshavn, Slotsholmen og Sydhavn og kobler den nye arkitektur med den gamle havns imponerende militær- og industrihistorie.

Vi lægger fra kaj nær Christiansborg, Børsen og Holmens Kirke. Vi runder Nationalbanken, Udenrigsministeriet og Ørkenfortet. Vi passerer broerne, de nye Sirius Tårne af Henning Larsen, Alfred Nobel Bro og Metropolis i Sydhavn, Kaktus Towers, Piers og Bølgen.

Vi passerer Zeppelinerhallen, Pressesiloen og Gemini Residence og ser nærmere på Papirøen, Operaparken og Holmen med den gamle flådestation. I Nordhavn ser vi Nordø og Danmarks største privatskole, CIS. Vi ser FN-byen, Portland Towers og Midtermolen.

Mod slut lægger vi til kaj nær Fredens Havn og taler om MTB-hallen, kanonbådsskurene og Amager Bakke. Efter sejlturen nyder vi en skøn frokost på Restaurant 56 grader – et ombygget krudthus af Philip de Lange.

Værd at vide

Inkl. i prisen: Foredrag og entré til båden, som er overdækket og med varme, samt frokost inkl. drikkevarer.

Mødested: Strömmas kanalbåd, som ligger ved Stranden ud for Boldhusgade, 1061 København K.

Slutsted: Restaurant 56 grader.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture