Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Rundvisning på Assitens Kirkegaard - FOF København

Kvinder og gudinder på Assistens Kirkegård

Kvinder og gudinder på Assistens Kirkegård

På denne unikke byvandring træder du i fodsporene på nogle af Københavns bemærkelsesværdige kvinder.

Med Dorte Persson som guide slentrer vi igennem Assistens Kirkegård, et unikt sted, der gennemsyres af historie og betydning. Vi åbner til begravede fortællinger af tidligere tiders kvinder – berømtheder, pionerer, gudinder og dagligdagens ubesungne heltinder.

En smuk tur på Europas smukkeste kirkegård, hvor vi bl.a. besøger Natasja, vor tids vildeste rapper og seje prisvindende jockey, Kjerstine Hveysel, hvalfangerens datter med en fortælling om parisermode og fiskebensskørter, den dedikerede og karismatiske ballerina Margrethe Schanne, den grumme og grusomme engelmagerske og mange andre spændende fortællinger.

Er vejret godt, og er der internetdækning på dagen, danser Dorte Persson en hyldestdans til de "usynlige" med udgangspunkt i statuen på Thyra Ingeborg Viola Schmiegelows grav. Er omstændighederne ikke til dans på dagen, tager vi en i stedet en bonusfortælling om Martha Wærn, som lærte unge kvinder at "wærne om det væsentlige". På Assistens Kirkegård løber man aldrig tør for fortællinger.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture