Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Byvandring med Karoline Stjernfelt hos FOF København

I morgen bliver bedre – Struensees København

I morgen bliver bedre – Struensees København

Hvor langt væk kunne man se Vor Frue Kirkes spir fra København i 1807, hvorfor sprang det i flammer, og hvad har det at gøre med dronning Caroline Mathildes dramatiske skæbne?

Kom med tegneserieskaber Karoline Stjernfelt på en rundvisning i 1700-tallets København, og oplev byen forvandle sig til kulisse for danmarkshistoriens mest kendte trekantsdrama – forholdet mellem Kong Christian den 7., dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee.

Vi skal høre, hvordan stederne har inspireret Karoline Stjernfelts prisbelønnede tegneserie og om arbejdet med at omforme et af danmarkshistorien vigtigste kapitler til ord og billeder.

Karoline Stjernfelt er tegneserieskaber og står bag trilogien »I morgen bliver bedre« hvoraf andet bind, »Dronningen«, i 2021 vandt Kulturministeriets Illustratorpris. Tegneserien omhandler en af dansk histories mest dramatiske perioder, Struensee-tiden, og den fortæller i ord og billeder om de tre hovedpersoner Christian den 7., Caroline Mathilde og Struensees stormfulde og tragiske liv.

Ud i byen ind i teksten

»Ud i byen ind i teksten« er en række rundvisninger, hvor vi undersøger, hvordan stederne og teksten er forbundne. Vi inviterer forfattere og tekstfolk til at vise os rundt i byen og teksten – lader stedet åbne teksten, og teksten fortælle stedet.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture