Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.
Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked i perioden 20. maj-13. juni. Alle efterårets hold bliver lagt online 24. juni.
Drømmer du om at komme tættere på naturen og samtidig lære, hvordan du forvandler vilde planter til velsmagende retter i dit eget køkken? Så følg med på en sanselig og lærerig tur ud i det danske sommerlandskab, når Johannes Ruggaard – sanke-ekspert og stifter af virksomheden Vilde Krydderier – guider dig gennem sæsonens grønne guld.
Denne dag står i det danske sommerlandskabs tegn. Med et skarpt øje og mange års erfaring i sankning vil Johannes introducere dig til en verden af spiselige vilde planter, urter, bær og blomster, som gemmer sig lige for næsen af os – i skovbryn, grøftekanter og på markstier. Du vil lære at genkende, sanke og anvende smagfulde vilde råvarer som humle, gråbynke, ager-champignon, skovjordbær, lundgylden, hyldeblomster, vild gulerod, gul snerre, mirabelle, havtorn, glansbladet hæg – og mange flere.
Sommersæsonen er en sand overflod af vilde lækkerier. Mange af urterne og blomsterne begynder at dukke op i det tidlige forår og strækker sig langt ind i sommermånederne, mens bærrene langsomt tager over og kulminerer i en farverig og smagfuld høst. Fra de første søde skovjordbær i juni til de mørke brombær og syrlige havtorn senere på sommeren, vil du få indsigt i, hvornår og hvordan du bedst høster disse naturens delikatesser – og ikke mindst, hvordan de kan bruges i alt fra salater og supper til sylt, snacks og eksperimenterende gourmetretter.
Det bliver en dag fuld af smag, viden, inspiration og kærlighed til naturen.
Uanset om du er nybegynder eller allerede vant til at sanke, vil du gå hjem med nye indsigter og måske en lille håndfuld af sommerens bedste råvarer.
En kurv, boks, glas eller mulepose til de ting, du ønsker at høste. Evt. drikkevand til dig selv.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Lørdag 21.06.2025 | 11:00-13:00 | Naturværkstedet Streyf | Johannes Ruggaard |
Uddannelse: Jeg er en selvlært, vild mad-nørd, som også har en bachelor i historie og en master i internationale studier.
Andre faglige kvalifikationer: Jeg har arbejdet meget med mad og bæredygtighed, og jeg har også erfaring som kok.
Undervisningserfaring: Jeg afholder masser af sanketure og workshops i vild vin, vild chai latte og vilde, plantebaserede oste.