Skip to content
Gå på et kursus i filmskuespil hos FOF København

Filmskuespil

Filmskuespil

Hvad skal der til for at være skuespiller på film og tv? På små, intensive holdforløb med 2-6 deltagere kan du her lære, hvordan du som skuespiller arbejder på film.

Gennem scenearbejde, sceneinstruktion og øvelser får du en forståelse for, hvordan du bruger dig selv til at skabe en troværdig, dynamisk og levende karakter. Du vil blive indført i, hvordan en skuespiller arbejder på et filmset og alle de ting, du skal være opmærksom på. Du vil også blive introduceret til filmbranchen, casting og self-tape. Vi tager udgangspunkt i dialogscener fra film og tv-serier – eller måske et manuskript du selv har liggende?

Der vil være et stort individuelt fokus, og du vil opleve, at din læring og udvikling tager fart! Vi vil sammen skabe et tillidsfuldt og kærligt rum, så du som deltager kan føle frihed og glæde ved at spille.

Undervisningen er både for dig, der er helt ny, og dig, der har erfaring, og den giver tillige et godt fundament for dig, som gerne vil forberede dig til en optagelsesprøve eller casting.

Eksempler på elementer som vil indgå i undervisningen

Scene-analyse: Vi arbejder tekstnært og skaber en dybdegående forståelse af scenen og karakteren og overvejer spørgsmål som: Hvad vil karakteren opnå og undgå? Hvad er karakterens relation til medspilleren? Hvordan kan du relatere dig til karakterens følelser og virkelighedsopfattelse?

Scenearbejde og instruktion: Vi går "på gulvet" og spiller scenen igennem. Du vil blive instrueret og få feedback, og du vil få erfaringer med, hvordan det praktisk er at arbejde som skuespiller. Der vil være fokus på en god og kærlig feedback-kultur, så du som deltager er i trygge rammer hele vejen igennem.

Self-tape-træning: Vi træner self-tape, og du vil få konkrete råd om de store som små ting at forholde sig til, når man optager og sender et self-tape.

Opvarmning og debriefing: Vi starter altid med en kort opvarmning i form af bevægelsesøvelser, meditation og lignende. Vi afslutter med en refleksionsrunde, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål eller italesætte de refleksioner, du måtte have gjort dig under sessionen.

KOMMUNIKATION OG SKRIVEKURSER

Se alle aktuelle kurser