Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Kreative kurser hos FOF København

Kunstsmedning

Kunstsmedning

På dette kursus i kunstsmedning laver vi f.eks. kroge, smykker, lysestageholdere og bæltespænder i koncentrationsøvelser der ikke tåler sammenligning med mange andre fag. Vi arbejder primært i sort jern, som vi smeder ved kul- og gasesse og former med hammer og armbolt. Vi arbejder ikke i metaller (kobber, messing, aluminium osv.).

Du får en kort teoretisk indføring i metallets egenskaber, og du vil lære at kende forskel på forskellige ståltyper, de mest almindelige legeringer og forskellen mellem hærdet og uhærdet stål. Gennem øvelser får du materialeforståelse, der senere giver dig mulighed for at gå i gang med egne projekter.

Arbejdet foregår stående, og du må forvente en vis mængde strålevarme, der kræver forsigtighed, men ikke er farligt. Vi arbejder med ergonomisk smedning, altså med hensyn til kroppen, der minimerer risikoen for skader og giver dig mulighed for at bruge mere styrke i arbejdet.

Medbring

Skindhandsker og sikkerhedsbriller og iklæd dig 100 % bomuldstøj og lædersko, der godt må gå i stykker. Materialeudgifter inkl. i kursusprisen.

KREATIVE KURSER

Se alle aktuelle kurser