Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Kultur- og naturfag hos FOF København

Jura for begyndere

Jura for begyndere

Intro til grundlæggende begreber og problemstillinger

Få en dybere forståelse af de juridiske begreber, som vi støder på i medierne, i arbejdsmæssige sammenhænge og ikke mindst i diskussionerne hen over spisebordet. Vi ser på de grundlæggende termer inden for udvalgte områder som strafferet, fogedret og aftale-, købe- og erstatningsret.

Kender du forskellen på at være sigtet og tiltalt? Er en nævning det samme som en domsmand? Hvornår og hvor længe kan man varetægtsfængsle? Hvad betyder lukkede og dobbeltlukkede døre, og hvordan forløber en straffesag?

Vi fokuserer også på hverdagens jura, der har relevans for din dagligdag: Hvor længe gælder et tilbud? Har du krav på at kunne bytte en vare, som du har købt i en butik, og hvad er forskellen på en reklamationsret og en garanti? Hvornår kan du kræve erstatning, hvis du føler dig snydt? Hvornår kan du blive pålagt rykkergebyrer og renter? Hvad betyder inkasso, og hvornår rykker fogeden ud?

Også velegnet som forberedelse til dig, der påtænker at søge ind ved jura-studiet.

SAMFUND, KULTUR OG NATURFAG

Se alle aktuelle kurser