Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Rundvisninger med FOF København

Fra Havneholmen til Havnestaden

Fra Havneholmen til Havnestaden

Havneholmen er godt på vej til at blive Københavns nye knudepunkt. Lige her møder Sydhavn indre by og Amager Sjælland, og lige her udvider man de kommende år Fisketorvet til det dobbelte, opfører et væld af boliger og kontorejendomme og fletter metroens M4 sammen med Dybbøls Bro, den grønne korridor »Bymilen« og den nye byzone »Jernbanebyen« der skal opføres på DSB’s gamle godsbaneterræn.

Vi mødes ved Trafiktårn Øst, hvorfra vi passerer Havneholmen med Cykelslangen, Allerhuset, Kim Utzons Hotel The Island og de mange fine boligejendomme. Vi går over Bryggebroen til området, der tilbage i 80’erne husede ØK’s Sojakagefabrik, og som i dag er forvandlet til boligbyen »Havnestaden«. Her møder vi et af inderhavnens mest ikoniske byggerier, Gemini Residence, ejerlejligheder indrettet i to af fabrikkens gamle betonsiloer. Vi passerer det nyligt opførte og meget vellykkede højhus »Silver Arrow« og slutter turen af med inderhavnens svar på den franske riviera med egen sandstrand, Havnevigen, af Arkitema.

Foto: imarken © Jens Larsen

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture