Skip to content
Rundvisninger og ture hos FOF København

Grønttorvet og maskinfabrikken i Valby – på fodtur med Frederik Lindskov – efterårsferie

Grønttorvet og maskinfabrikken i Valby – på fodtur med Frederik Lindskov – efterårsferie

Dansk arkitektur er strøget til tops internationalt, og København er stedet, hvor store navne og banebrydende arkitektur skal opleves. Tag med på raske gåture gennem (nye) spektakulære bydele. Frederik Lindskov, billedkunstner og cand.mag., får filosofi, kunst- og arkitekturhistorie til at gå op i en højere enhed. Turene er ikke for gangbesværede.

Besøg Grønttorvet og maskinfabrikken i Valby i efterårsferien

I hjertet af Valby lå i mere end et halvt århundrede Grønttorvet, der med livlig handel dagligt leverede frisk frugt og grønt til Danmark. Nu er handlen flyttet ud af byen og området forvandlet til Københavns grønneste bydel, hvor frugtplantager og væksthuse i gårdrum og på tage, beretter om en helt ny måde at bo i byen på.  

Et stenkast derfra ligger FLSmidth’s gamle fabriksområde på hele 25 ha, hvor der i knap 100 år blev bygget maskiner til cementproduktion på verdensplan.

Ligesom Grønttorvet er Valby Maskinfabrik i de senere år blevet omskabt til et spektakulært boligområde, hvor nyt og gammelt, bolig og industri smelter sammen til en valbyfortælling, der går på tværs af flere århundreder.

Kom med på byvandring med Frederik Lindskov hvor vi besøger begge bydele og taler om alt fra handel og gammel industri til visionerne for fremtidens bæredygtige bydel.

Mødested: Torveporten 2
Slutsted: Valby Maskinfabrik

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture